На вулиці Богатирській поновили будівництво ділянки Великої окружної дороги

image
5 Червня 2019, 13:34
Поділитися:

Будівництво Великої окружної дороги на ділянці від проспекту Рокосовського до вулиці Богатирської триває. «Вечірній Київ» писав, що восени 2018 року роботи на об’єкті були призупинені.

Читайте і дивіться також у «Вечірньому Києві» «Шляхопроводи, які потрібні Києву: де і коли збудують».

За інформацією першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника, вчора було проведено інспекцію будівництва Великої Окружної дороги на ділянці від проспекту Маршала Рокоссовського до вулиці Богатирської з будівництвом транспортної розв’язки в різних рівнях.

Роботи на об’єкті тривають, і попри певні складнощі до кінця вересня ми з’єднаємо вулицю Сім’ї Кульженків з Великою Окружною, – пояснив Микола Поворозник. – Це дозволить розвантажити Площу Шевченка, вулиці Автозаводську, Вишгородську та частково вулицю Полярну в першу чергу від транзитного транспорту.

Наступний крок – з’єднання цієї частини дороги з вулицею Богатирською. Це частково розвантажить вулицю Олени Теліги та розв’язку біля станції метро Почайна.

Раніше про важливість будівництва цієї розв’язки та шляхопроводів на Богатирській «Вечірньому Києву» розповів директор Інституту Київдормістпроект» Володимир Воробйов.

– Надважливий транспортний об’єкт на півночі міста вже будується на перетині Богатирської й Великої Кільцевої дороги.  Після його запуску вирішиться проблема транспорту й екології на площі Шевченка, – сказав Воробйов. – Всі транзитні фури й авто поїдуть прямо з Богатирської на Окружну, не заїжджаючи на площу Шевченка. Ще одна надважлива транспортна споруда конче потрібна на півночі міста, – говорить Володимир Воробйов. – Ми виграли тендер на проектування розв’язки на перетині вулиці Полярної та Богатирської. Водії знають це перехрестя: тут складний світлофорний об’єкт з заторами й корками. Ще у 1980-х роках планувалося, через рік після створення тимчасової, зробити капітальну споруду у двох рівнях. Але черга до цієї локації дійшла тільки сьогодні. Наш інститут в січні завершить й видасть уже стадію проект дворівневого шляхопроводу. 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ