На вул. Грушевського, 21 обвалилась стіна, цегла висить над головами вже дві доби. ФОТО

image
21 Липня 2019, 21:15
Поділитися:

Ввечері п’ятниці, 19 липня, із цегляного фасаду стіни багатоповерхового житлового будинку по вул. Михайла Грушевського, 21 відвалився шматок стінової конструкції – смуга висотою у 6-7 поверхів. А шматок вище, за зовнішніми ознаками, повис у повітрі – просто над головами перехожих. Окрім того, місцеві жителі вказали на тріщину в стіні в іншому місці – просто над газовою трубою.

Як зазначають свідки, через інцидент ніхто не постраждав. На місці пригоди видно, що цегла з будинку завалилась на прибудинкову територію, тротуар і міждворовий проїзд. Навпроти – вхід до Палацу творчості дітей та юнацтва. Зараз там розміщена одна із виборчих дільниць.

Обвал відбувся просто навпроти входу до Палацу творчості дітей та юнацтва

Приміщення ПТДЮ по вул Грушевського, 21-А

Фото – Олег Вискуб

З побаченого видно, що залишки цегли зависли в повітрі

Місце падіння цегли та навколо нього загородили. Утім, як зазначає місцевий житель, автомобілісти швидко посунули загорожу, щоби мати проїзд. Зараз територія виглядає так.

“Кустарне” загородження, кажуть мешканці, поважають не всі

Мешканці будинку також розповіли, що зовсім поруч нещодавно помітили іще одну тріщину в стіні – просто над газовою трубою. Побачили розколені цеглини у вертикальному напрямку і ми. Висота тріщин, на око, зараз не перевищує одного поверху.

Видимі тріщині в цеглі

Збіг чи ні, та поруч відійшла/відвалилась плитка

Діапазон видимих тріщин

Ребро із цегли “висить” на тонкій арматурній сітці, а під нею – газова труба

Про причини аварії наразі невідомо. Власники помешкань підозрюють, що лиха могло наробити постійне підмивання фундаменту, адже вода з вул. Михайла Грушевського під час дощів стікає до двору будинку. Водночас не виключають і неякісне будівництво, яке, зі слів мешканців, здійснювали чи-то «турки», чи-то скандально відомий БДБК «Меркурій».

Наслідки минулорічної літньої зливи. Прямо стоїть будинок по вул. Михайла Грушевського, 21. У його правій частині – місце, де стався обвал. Фото – Сергій Звиглянич

Фото – Сергій Звиглянич

Зазначимо, що мешканці будинку, які почали бити на сполох, вказали нашому журналісту на нібито навмисне замовчування аварійної ситуації іншими жителями багатоповерхівки. Імовірна причина – страх зниження вартості квартир.

Варто зауважити, що голова ОСББ будинку Ігор Матяш відмовився спілкуватися із нашим журналістом, зазначивши, що «воно нам не треба». Про інцидент, схоже, досі не знають і компетентні служби. Частина жителів розповіли, що після аварії на місці подій нібито побували чиновники міськвиконкому. Однак підтвердити це нам протягом вихідних не вдалось.

Водночас, у контакт-центрі Броварів зазначили, що заявок про аварію по вул. Михайла Грушевського, 21 із п’ятниці не надходило, і в міськраді про цей випадок не в курсі. Подібну відповідь «Трибуні Броварів» надав і диспетчер броварської Державної служби із надзвичайних ситуацій.

Фото – Дмитро Карпій, Олег Вискуб, Сергій Звиглянич

Джерело: Трибуна Бровари