На всі Бровари зосталось лише 4 бригади «екстреної» допомоги, – керівник медслужби

image
13 Травня 2019, 20:31
Поділитися:

Уже понад тиждень у Броварах працюють лише 4 бригади екстреної служби медичної допомоги. Раніше було 6, але одну з бригад відправили до села Семиполки. Іще одна не може працювати, оскільки карета швидкої потрапила у ДТП і її ремонтують. Про це під час сьогоднішньої оперативної наради розповів Максим Іонов, керівник Броварської станції екстреної медичної допомоги.

Максим Іонов зазначив, що його службі доводиться справлятися з опрацюванням значної кількості викликів. Так, лише минулого тижня Броварська станція отримала 212 викликів. Тепер усі виклики в місті обслуговує лише 4 бригади. Нагадаємо, ще на початку місяця на Броварщині працювало 7 бригад, одна з яких – у Великій Димерці, а 6 – у Броварах.

Максим Іонов

Така ситуація триває вже понад тиждень, зазначає керівник установи. Так сталося через те, що одну з бригад нещодавно перевели працювати на трасу в районі села Семиполки. Іще одна автівка служби потрапила в дорожньо-транспортну пригоду. Тепер карета перебуває в ремонті.

Водночас, зі слів Максима Іонова, проблема полягає не лише у відсутності автомобілів швидкої, а і в дефіциті кадрів. Причиною того головний лікар називає низькі заробітні плати працівників.

Керівник Броварської багатопрофільної клінічної лікарні Валентин Багнюк зауважив, що ця проблема є загальною. Наприклад, у його медзакладі катастрофічно бракує медичних сестер, дуже багато працівників іде до приватних клінік, у стоматологію, а також до первинної ланки медицини, адже там зарплатня удвічі вища.

Максим Іонов вказує, що інформує вище керівництво про проблему та чекає на реакцію. Головний лікар також зазначає, що каретам швидкої часто доводиться виїздити на неекстрені випадки. Так, із 212 минулотижневих дзвінків і повідомлень 27 виявились невідкладними, а 13 – взагалі безрезультатними.

Джерело: Трибуна Бровари