На центральній площі Ірпеня зберуться кобзарі з усієї України

image
14 Серпня 2023, 20:51
Поділитися:

14 серпня 2023 г. 20:45

У суботу, 19 серпня, на свято Спаса, на центральній площі Ірпеня на Київщині зберуться кобзарі з усієї України.

Про це KВ дізналась з повідомлення начальниці відділу культури, національностей та релігій Ірпінської міської ради Євгенії Антонюк.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Будуть майстер-класи з виготовлення кобзи, бандури та колісної ліри; традиційне кобзарювання містом; святковий кобзарський концерт на Спаса”, – розповіла Євгенія Антонюк.

Захід організовано Київським Кобзарським Цехом і триватиме майже цілий день – з 10:00 до 20:00.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Ірпінська громада – одна із тих, хто зазнав найбільшої руйнації на Київщині, внаслідок повномасштабного російського вторгнення. Рашистами зруйновано понад 76% інфраструктури, із них 53% – соціальні об’єкти. Збитки сягали в 1 млрд доларів. Після деокупації регіону влада розробила план відбудови та засновано фонд відновлення Ірпеня. Наразі відновлено критичну інфраструктуру, заклади освіти та тривають капітальні ремонти житлового сектору із залученням допомоги від міжнародних фондів та держави. Функціонують модульні містечки, а вісім ірпінських родин вже мають нові квартири. Про етапи відбудови втраченого, підготовку в умовах війни до нового опалювального сезону та інвестиційне майбутнє міста в інтерв’ю KВ розповів перший заступник голови Ірпінської міської громади Андрій Кравчук.

Читайте: На відбудову Ірпеня потрібно 2 роки і 750 млн доларів, – перший заммера Ірпеня Кравчук

Фото: np.pl.ua

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона