На Троєщині встановили меморіальну дошку загиблому політологу

image
9 Вересня 2019, 11:15
Поділитися:

На фасаді гімназії «Києво-Могилянський колегіум», що на Троєщині (вул. Теодора Драйзера, 9-а), урочисто відкрили меморіальну дошку на честь відомого громадського діяча, політолога та юриста Олексія Курінного.

Про це повідомив член Комісії з питань найменувань при Київському міському голові Тиміш Мартиненко-Кушлянський на своїй сторінці у Facebook.

Усього місяць знадобився активістам, щоб зібрати необхідні 60 тисяч гривень на виготовлення пам’ятної дошки на честь Олексія Курінного, який два роки тому, разом із чотирма колегами, загинув у автокатастрофі.

– Хтось жертвував 5 тисяч гривень, хтось – по кілька тисяч, а хтось – 10 гривень. Хтось не мав можливості долучитися фінансово, але допоміг з поширенням інформації. Сотні людей з усієї країни вклали свої зусилля, час, частинку душі і любові у те, щоб гідно вшанувати громадський внесок Олексія, розповів Тиміш Мартиненко-Кушлянський.

За його словами, меморіальна дошка не є символом скорботи.

– Це символ нашої вдячності. Вона про те, шо гідна людина, яка робила гідні вчинки в ім’я суспільства і своєї держави, заслуговує на гідне ставлення і гідне вшанування. Вона про те, що людина, яка вірно служила громаді, заслуговує на належну пам’ять громади. Вона про те, що свобода є нашою наріжною цінністю. Відтепер Київ отримав ще один символ національної свободи, бо Олексій і був таким символом, і лишиться у нашій пам’яті, сказав Тиміш Мартиненко-Кушлянський.

Як раніше повідомляв «Вечірній Київ», Олексій Курінний закінчив гімназію «Києво-Могилянський колегіум» у 2003 році із золотою медаллю.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ