На Троєщині відкрили нову сімейну амбулаторію

image
17 Січня 2020, 14:36
Поділитися:

Як повідомила депутат Київради Ганна Старостенко, для мешканців села Троєщина відкрили амбулаторію сімейної медицини.

– Хтось на свята відпочивав, а хтось і працював, аби відкрити амбулаторію сімейної медицини для мешканців села Троєщина. 2 роки ми до цього йшли, 2,4 млн. грн. витратили на те, щоб перетворити звичайнісіньку сільську хату з грубкою та зручностями на вулиці на сучасну амбулаторію з усім необхідним для роботи сімейних лікарів, денним стаціонаром та можливістю здати різноманітні тести, щеплення, та отримати направлення до вузькопрофільних лікарів. Дякую усім, хто був причетний!, – сказала Ганна Старостенко.

Як пояснили у Деснянській РДА, на території селища Троєщина проживає 3 тисячі 406 мешканців, з яких 941 – діти.

До 2017-го року в пристосованому приміщенні 1952-го року забудови, позмінно вели прийом два лікаря амбулаторії загальної практики – сімейної медицини № 1 Комунального некомерційного підприємства «ЦПМСД № 2» Деснянського району.

З 2017-го року розпочато проведення капітального ремонту амбулаторії. За цей час проведений ремонт фундаменту, стін, даху, огорожі, замінено електричну мережу та мережу водопостачання і водовідведення; встановлені двері та енергозберігаючі вікна, утеплено фасад та проведений ремонт приміщень.

На проведення ремонту в Програмі економічного і соціального розвитку м. Києва передбачалися кошти загальною сумою 2,4 мільйона гривень: у 2017-му році – 1 244,2 тис грн, у 2018-му році – 186,4 тис грн, у 2019-му році – 972,2 тис грн.

За кошти комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» Деснянського району амбулаторію забезпечено меблями, комп’ютерною, побутовою та оргтехнікою, телефонним зв’язком та інтернетом. Придбане медичне обладнання, а саме: електрокардіограф, глюкометри, холестерометри, сечовий аналізатор, ваги, ростомір.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ