На Торгмаші відкрився спортивний осередок. Без громадського туалета

image
6 Червня 2019, 21:40
Поділитися:

На Торгмаші 6 червня  відбулося офіційне відкриття  футбольного поля із штучним покриттям та «силового» спортивного майданчика. Відкрита для будь-якої вікової категорії спортивна територія на вул. О. Оникієнка, 8 з’явилася завдяки обласній програмі розвитку молоді та спорту «Київщина спортивна». Депутат Броварської міськради від Торгмашу Борис Дудко обіцяє, що згодом спортивний осередок поповниться ще двома майданчиками: для гри у волейбол та занять воркаутом. І обіцяною ще три роки тому громадською вбиральнею, яка так і не з’явилася.

Розмови про будівництво на Торгмаші, а саме на вул. О. Оникієнка, 8 спортивного осередку, вперше прозвучали ще три роки тому, коли за цією адресою перенесли дитячий майданчик «Roshen». Нагадаємо, 14 років тому корпорація «Roshen» безкоштовно подарувала Броварам дитячий майданчик, який  встановили на Торгмаші біля колишнього будинку культури «Сотка». Однак власник «Сотки» Валерій Шевчик незаконно його привласнив та розпочав поетапне вирізання. Батьки спільно з журналістами відвоювали залишки майданчика. Після довгих пошуків батьками-активістами та депутатом від Торгмашу Борисом Дудком місця під майданчик, прохань до корпорації його відновити, дитячу оазу відпочинку вирішили облаштувати на вул. О. Оникієнка, 8, що біля другого мосту на Торгмаш.

Вересень 2016 р. Підготовчі роботи до встановлення дитячого майданчика

Вересень 2016 р. Старе футбольне поле

Тоді, у вересні 2016 р., Борис Дудко обіцяв, що встановлення дитячого майданчика – лише перший крок у облаштуванні цієї території та спортивного осередку. Наступний – її освітлення, огородження, охорона та озеленення. Дочекається рук і футбольне поле, обіцяв депутат. Мешканці ж сподівалися, що подбають і про вбиральню.

Відкриття довгоочікуваного чергового подарунка від «Roshen» відбулося в останні дні вересня 2016 р.

І ось, через три роки, неподалік дитячого майданчика, на місці старого футбольного поля з’явилося нове. А поряд – силовий спортивний майданчик. Мови про його огородження та охорону поки що немає.

Гості під час урочистого відкриття спортивного осередка

Сергій Тимофєєв, начальник управління фізичної культури і спорту  КОДА: «Нашим головним завданням є забрати дітей з вулиці, від комп’ютерів і планшетів, від паління і алкоголю. Спорт і фізична культура мають бути об’єднуючим фактором наших спільних зусиль».

Гості подарували юним футболістам подарунки

Встановлювали силове спортивно-тренажерне обладнання та облаштовували територію навколо двох нових майданчиків місцеві комунальники. Власне, роботи з облаштування тривають. Зокрема, відбувається встановлення електроопор задля освітлення території. Територію вчергове обіцяють озеленити.

Також Борис Дудко розповів, що біля майданчиків планують встановити відеоспостереження. Однак яка саме фірма наглядатиме за майданчиками, поки що не вирішено.

Футбольне поле не замикатиметься. Принаймні, до перших випадків вандалізму

Зауважимо, що на невеликій ділянці розташувалося три майданчики: два спортивних і дитячий від «Рошен». Згодом між силовим майданчиком та дитячим депутат Дудко обіцяє облаштувати і майданчики для гри у волейбол та занять воркаутом.

Однак усі причетні до відкриття спортивного осередку, як і сам депутат, знову забули про одне із найнеобхіднішого – громадський туалет. Депутат, як і три роки тому, знову обіцяє це питання вирішити. До слова, на Торгмаші немає жодної  громадської вбиральні. Про лавки, де могли б розміститися вболівальники чи батьки, коли діти займаються на силових тренажерах, питання наразі не актуальне.

Уже  ввечері 6 червня на новому футбольному полі зійдуться в «двобої» броварські ветерани спорту. Юні спортсмени  відділення футболу ДЮСШ  та ФК «Броварія» отримали почесне право першими  випробувати новий  футбольний та силовий майданчики.

Фото – авторки

Джерело: Трибуна Бровари