На торгах кіло хурми можна було купити дешевше ніж кіло цибулі

image
10 Лютого 2019, 15:36
Поділитися:

Автор Visnik, Опубліковано: Лютий 10th, 2019

 Давно не був на базарі, то із здивуванням помітив, що на київському майданчику було зовсім порожньо. Чи то немає товару в продавців, чи немає грошей у покупців? Але кинулось в очі, що переважна більшість містян особливо не затримувались піля яток із одягом. Всі йшли на продуктовий ринок.

Як завжди вишиковувались черги до підприємця, який возить екзотичні фрукти. Того дня там можна було купити хурму за 15 гривень, лимони продавав по 20, а мандарини по 25 гривень за кілограм. Яблука на базарі коштували від 5 до 9 гривень. Також черги стояли і до бориспільців, які провозять молочну продукцію. З’явилось чимало вітрин із різноманітним насінням. Дехто із переяславців прицінився до пакетиків із посадковим матеріалом. Загалом пакетик насіння коштував від 10 до 25 гривень, в залежності від виробника та ваги. У м’ясному відділі незважаючи на те, що вибір м’яса був чималий покупців було не так уже і багато. Знайомий порекомендував мені зазирнути до м’ясного відділу магазину «Укрпромпостач”-95»: – Широкий вибір, перевірене, якісне і значно дешевше ніж тут.

Тож коли після базару заїхав у рекомендований магазин то побачив, що дійсно переяславці почали надавати перевагу м’ясним продуктам цього магазину. Людей було значно більше ніж у м’ясному павільйоні ринку.

На базарі ціни на деякі продукти харчування були такими ( в гривнях):

м’ясо (свинина) 1 кг – 100-120

сало (1 кг) – 90-110

молоко (3 л) – 45-50

сир (1 кг) – 65-70

сметана (1 л) – 60-65

молозиво (1 кг) – 70

сироватка (2 л) – 10

курятина (1 кг) – 80

кролятина (1 кг) – 130

карась (1 кг) – 35-40

щука (1 кг) – 60-65

судак (1 кг) – 85-120

товстолоб (1 кг) – 40

ікра щуки (1 л) – 80

яйця домашні (1 дес) – 35-40

яйця фабричні (1 дес) – 25-27

цибуля (1 кг) – 17

морква (1 кг) – 10-12

капуста (1 кг) – 8-10

картопля (1 відро) – 40

олія (1 л) – 26-30

гриби печериці (1 кг) – 28-40

Ціна на фуражне зерно за тиждень майже не змінилась. За відро пшениці просили – 40-45, кукурудзи – 35- 40, вівса – 30, проса – 60. Відро дерті коштувало 35 гривень.

Володимир Набок

Джерело: Вісник Переяславщини