На території КПІ в Києві облаштували притулок для врятованих тварин (відео)

image
5 Травня 2022, 10:15
Поділитися:

5 травня 2022 г. 09:54

На території Національного технічний університет “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” в Києві відкрили притулок для тварин. Сюди привозять котів і собак зі звільнених від росіян населених пунктів Київської області.

Про це KВ дізналася із сюжету КПІмедіа.

“Студенти-волонтери КПІ підтримують ініціативу порятунку тварин зі звільнених міст і сіл Київщини, де були бої. Для собак і котів силами університету обладнали притулок. Тепер чотирилапих годують, лікують. Студенти-волонтери чергують біля тварин вдень і вночі”, – розповідають в сюжеті.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Волонтери кажуть, що в інших притулках вже не вистачає місця, тож, доводиться відкривати нові.

У притулок в КПІ привозять котів і собак зі звільнених від росіян населених пунктів Київської області. Студенти кажуть, що тварин знаходили на руїнах будинків або в квартирах із господарями, які загинули. Деяких тварин кинули господарі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Найскладніше, як кажуть студенти-волонтери, це психологічна реабілітація тварин, адже більшість з них втратили господарів, отримали травми, тривалий час голодували.

Притулок організувала Софія Данилова, вона витрачає власні кошти на будівництво вольєрів, корми й ветеринарку.

А кожен, хто має змогу й бажання, може долучитися до допомоги тваринам:

Звʼязатися із Софією можна за телефоном (099) 752 06 27

Раніше KВ повідомляла, що в столиці, на території Національного комплексу “Експоцентр Україна”, з 31 березня працює тимчасовий притулок для тварин “Виставковий центр”. Притулок був створений у період воєнного стану, сюди з Києва та Київської області привозять тварин, які втратили господарів та які загубились. Київська міська влада закликає киян взяти тварину із тимчасового притулку.

Читайте: Київська міська влада закликає киян прихистити тварин з тимчасового притулку

Також нагадаємо, що у найбільший приватний притулок для тварин в Україні “Сіріус”, який 35 днів перебував під російською окупацією, депутати Київської міської ради спільно з волонтерами доставили корм для собак та котів. У притулку перебувають понад 3 500 підопічних, крім цього працівники продовжують роботу та привозять нових покалічених та покинутих тварин з Ірпеня, Бучі та Києва.

Читайте: Депутати Київради допомогли притулку для тварин “Сіріус”

Фото: Діло

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона