На святі останнього дзвоника відкрили пам’ятну дошку

image
24 Травня 2019, 14:57
Поділитися:

Автор Visnik, Опубліковано: Травень 24th, 2019

Свято останнього дзвоника

Сьогодні, 24 травня, в Дем’янцях пролунав школи останній дзвінок. Для шести випускників це були останні хвилини дитинства, далі на них чекає доросле життя. Привітати випускників зі святом прийшли голова селянського господарства «Альта» Василь Григоренко, сільський голова Микола Мамітько, директор навчально-методичного центру професійної кар’єри педагогічного університету ім. Драгоманова Світлана Шереметьєва, настоятель Божого храму отець Георгій та

Грамоту отримує Дмитро Шинкар

воїни афганці. Саме за ініціативи міськрайонної спілки ветеранів Афганістану на сьогоднішньому святі була відкрита меморіальна дошка, воїну афганцю, учню цієї школи Володимиру Ганзі, який у 1986 році загинув у афганській війні. Дошка виготовлена за сприяння голови селянського господарства «Альта» Василя Григоренка і встановлена на вході до школи. У своєму виступі його побратим Микола Дереча зазначив, що стоячи сьогодні на святі останнього дзвоника він пригадав свою останню шкільну лінійку, після якої за кілька

Біля дошки Воїни афганці, мама загиблого Ганзя Катерина Кононівна та Василь Григоренко

місяців у складі радянських військ вступив на землю Афганістану:

– Допоки ми живі – житиме пам’ять про наших героїв й віднині Володимир Ганзя з меморіальної дошки щодня зустрічатиме і проводжатиме школярів.

На відкриття дошки була запрошена мама героя Катерина Кононівна. Ушанувавши пам’ять героя хвилиною мовчання школярі продовжили святкування останнього дзвоника.

Світлана Шереметьєва вручила дем’янецьким школярам, які стали переможцям

Квіти вчителям

та призерами Всеукраїнської олімпіади з графічної підготовки, яку проводив Київський університет ім. Драгоманова. В ході лінійки звучали виступи вчителів, учнів молодших класів, і гостей школи. Від випускників прозвучали слова подяки своїм вчителям. Випускники випустили в небо повітряні кулі.

Як рубіж між дитинством і дорослим життям пролунав останній шкільний дзвінок. Зробивши коло пошани, в супроводі первачків вони вирушили на останній свій урок. Щасливої дороги!

По завершенню лінійки воїни-афганці побували на могилі Володимира Ганзі та поклали квіти.

В дарунок від першачків дзвіночок

Останній дзвінок

На останній урок в супроводі першачків

Воїни-афганці та випускники. Фото на згадку

На могилі побратима

Володимир Набок

Джерело: Вісник Переяславщини