На столичному Подолі за рішенням суду відремонтують укриття на понад 400 осіб

image
9 Серпня 2023, 19:11
Поділитися:

9 серпня 2023 г. 19:04

У Подільському районі Києва прокуратура через суд зобов’язала балансоутримувача привести до ладу сховище, яке наразі перебуває в аварійному стані. Йдеться про захисну споруду по вулиці Костянтинівській площею 420 кв.метрів.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно з повідомленням, прокуратура та ДСНС України провели перевірку укриття по вулиці Костянтинівській у Подільському районі. Було встановлено, що приміщення перебуває в аварійному стані та не готове до використання як споруди цивільного захисту.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що споруда перебуває на балансі одного з товариств. У прокуратурі зауважили, що чинним законодавством на власників приміщення та балансоутримувачів покладено обов’язок утримувати їх у готовності до використання.

Суд підтвердив обгрунтованість вимог прокуратури до балансоутримувача про необхідність приведення сховища у готовність з метою забезпечення належного захисту життя та здоров’я людей.

Нагадаємо, Кабмін доручив знову провести перевірки щодо того, чи готові укриття приймати людей. Там, де “нічого зі станом укриттів не змінилося” після червневих перевірок, “знову будуть кадрові рішення” – пообіцяв Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте: Прем’єр-міністр доручив повторно перевірити, чи все гаразд з укриттями

Як інформувала KВ, Київрада вчетверте за цей рік внесла зміни до бюджету міста на 2023 рік. Переважна більшість коригувань направлені на вирішення проблем з укриттями на території об’єктів “бюджетної сфери”.

Читайте: Чергові видатки на укриття: Київрада внесла зміни до бюджету-2023 і Програми соцекономрозвитку

Водночас у столиці продовжують “виховну роботу” з балансоутримувачами сховищ для приведення приміщень до ладу. Так,прокуратура через суд зобов’язала балансоутримувача привести чергове сховище у належний стан. Йдеться про укриття по вулиці Євгена Чикаленка (колишня Пушкінська), в якому можна розмістити 109 осіб.

Читайте: У середмісті Києва за рішенням суду відремонтують укриття на понад сто осіб

Фото: Хмарочос

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона