На столичному Подолі почали зносити ще одну 200-літню будівлю, – активіст

image
14 Серпня 2023, 20:39
Поділитися:

14 серпня 2023 г. 20:26

У Києві на Подолі, на вулиці Набережно-Хрещатицькій, почали зносити одну з найстаріших будівель столиці. На місці 200-річної будівлі хочуть збудувати офісний центр.

Про це, як передає KВ, повідомив столичний активіст Дмитро Перов.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Поки всі голосно обговорюють знос 200-літнього будинку на Ярославській,13, в Києві готуються знести його ровесника”, — зазначив активіст.

За його словами, йдеться про будівлю 1822 року, яка вважається найстарішою зі збережених на набережній.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Спочатку там знаходилися лазні купців Бубнових, а згодом майстерні річкового порту та торгові приміщення”, – зауважив Дмитро Перов.

Правоохоронці, яких викликали столичні активісти, тимчасово призупинили розбір даху споруди.

Також, задля її збереження, киян закликають надсилати до Київської міської прокуратури звернення за спеціальним шаблоном.

Нагадаємо, на вулиці Ярославській 10 серпня забудовник зніс 200-річну садибу, яка була зразком київської житлової деревʼяної забудови ХІХ ст. Активісти зазначають, що будинок на Ярославській 13,Б це садиба, яка є зразком першої забудови Подолу після великої пожежі 1811 року. Побудова датується орієнтовно першою половиною ХІХ ст.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом знесення будинку. Поліція розслідує факт самоправства та має на меті перевірити документи власника.

Як інформувала KВ, активісти заявили, що Мінкульт ще в березні видав забудовнику погодження на “реконструкцію” знесеного історичного будинку. У свою чергу мер Києва Віталій Кличко заявив, що міська влада готує звернення до правоохоронних органів щодо перевірки законності дій власника по знесенню 200-річного будинку по вулиці Ярославська, 13 Б. Також буде ініційовано розірвання Київрадою договору оренди на згадувану будівлю.

Натомість київська влада готує звернення до правоохоронних органів щодо перевірки законності дій власника по знесенню 200-річного будинку по вулиці Ярославська, 13 Б. Також буде ініційовано розірвання Київрадою договору оренди на згадувану будівлю.

Раніше KВповідомила, що у Подільському районі Києва на вулиці Набережно-Хрещатицькій,13, мають намір збудувати офісний центр на місці майстерень старого річкового порту.

Читайте: На столичному Подолі ще одну будівлю першої половини XIX століття готують до “реконструкції” (фото)

Фото: Дмитро Перов

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона