На столичній станції метро “Мінська” у пасажира вилучили гранату

image
25 Лютого 2023, 12:12
Поділитися:

25 лютого 2023 г. 12:01

У Києві поліцейські зупинили громадянина у київському метро та виявили у нього в кишені гранату “Ф-1” та запал до неї. Боєприпас вилучили, чоловіка затримали. За зберігання гранати фігуранту загрожує до 7 років за гратами.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції в Києві.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Зазначається, що на станції метро “Мінська” правоохоронці помітили громадянина, який постійно озирався та вів себе підозріло. Поліцейські зупинили чоловіка для перевірки, а під час поверхневої перевірки виявили у нього в кишені гранату “Ф-1” та запал до неї.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

На місце прибула слідчо-оперативна група та задокументувала злочин. Вилучений речовий доказ правоохоронці відправили на експертне дослідження, а правопорушника, 29-річного уродженця Одеської області, затримали.

Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні злочину згідно ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України – зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу. Суд обрав зловмиснику запобіжний захід – нічний домашній арешт. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, правоохоронці столичного метрополітену затримали зловмисника, який 14 лютого неправдиво повідомив про підготовку вибуху на станції метро “Берестейська”. За скоєне чоловіку загрожує до восьми років за гратами.

Читайте: У жителя Вишгорода вилучили арсенал боєприпасів

Фото: ГУ Нацполіції в Києві

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона