На Софійській площі розставили капкани Кремля

image
15 Жовтня 2019, 14:24
Поділитися:

Сьогодні в центрі міста проходить акція «В’язні Кремля», на якій представлено останню інформацію про ситуацію із українськими політв’язнями.


Акція стартувала 13 серпня в Одесі, де було виставлено 121 капкан, що символізували громадян України, які на той час перебували за гратами в російських тюрмах за сфальсифікованими справами. 13 вересня відбувся обмін 35 на 35 – додому повернулося 24 військовополонених та 11 політв’язнів. Київ став фінальним містом акції, до цього вона об’їхала 10 міст України.


Організатори підкреслюють, що ситуація з політв’язнями загалом не змінюється на краще – після останнього звільнення (у період з вересня по 15 жовтня) – до списку 86 ув’язнених додався 87-й українець. 9 жовтня окупаційна влада Криму заарештувала активіста Олега Приходька.  


Правозахисні організації встановили 87 капканів на Софіївській площі у Києві – саме така кількість українських громадян наразі незаконно позбавлені волі у в’язницях Росії і окупованого Криму.

Посередині інсталяції розташований інформаційний стенд, на якому пояснюється мета акції, і буде розміщено інформацію про політв’язнів.



Акція триватиме до 18:30.

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ