На скільки мільярдів збільшиться бюджет Києва наступного року

image
2 Серпня 2019, 15:26
Поділитися:

За напрямом видатків бюджет Києва наступного року має збільшитися на 4 млрд грн. Тобто, якщо видатки столиці, заплановані на поточний рік, складають 60 млрд грн, то у 2020 році вони становитимуть 64 млрд грн.

Про це «Вечірньому Києву» під час засідання Колегії КМДА повідомив Директор Департаменту фінансів Володимир Репік.

Якщо ми приймемо до уваги, що розмір трансфертів (з державного бюджету) буде збережений, то це буде плюс 4 млрд грн, – розповів він.

Як пояснив Володимр Репік, трансферти – це субвенції або субсидії з державного бюджету на виконання делегованих повноважень. У числі таких – субвенція на медичну галузь: на утримання вторинної медичної ланки, заробітна плата педагогічного персоналу, соціальний захист (пільги та субсидії населенню), а також кошти на державний дорожній фонд (субвенція на ремонт та утримання доріг).

За словами Володимира Репіка, потреба в субвенціях з державного бюджету може змінюватися через зміни законодавства чи нормативної бази. Тобто їх розмір має бути не лише збережений, але й навпаки – збільшений.

Приміром, якщо Уряд приймає рішення збільшити базову заробітну плату педагогічним працівникам, то має бути збільшена і відповідна субвенція на цю заробітну плату, підкреслив Репік. – Тому нині я поки не можу назвати остаточних цифр по субвенціях з державного бюджету.

Але ми розраховуємо, що вони будуть не менші, ніж у поточному році, – наголосив він.

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ