На Сході рашисти обрали тактику авіанальотів та масованого артилерійського вогню, – Міноборони Британії

image
4 Червня 2022, 11:35
Поділитися:

4 червня 2022 г. 11:21

Росія змогла збільшити використання тактичної авіації для підтримки свого повзучого просування, поєднуючи авіаудари та масований артилерійський вогонь. Широке використання некерованих боєприпасів призвело до руйнування населених пунктів на Донбасі та жертв серед мирного населення.

Про це, як передає KВ, йдеться у новому розвідувальному огляді Міноборони Британії.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Нездатність Росії придушити або знищити українські стратегічні системи протиповітряної оборони в перші дні конфлікту обмежила її здатність надавати тактичну повітряну підтримку наземним маневрам, що сприяло провалу просування на Київ” – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Надалі російська повітряна діяльність здебільшого обмежувалася ударами з використанням крилатих ракет повітряного та надводного запуску, щоб перешкодити переміщенню українських підкріплень і припасів.

Однак, як зазначає британська розвідка, самі по собі ці удари не мали суттєвого впливу на конфлікт, і в результаті російські запаси високоточних керованих ракет, ймовірно, значно вичерпалися.

“З переміщенням оперативного фокусу на Донбас Росія змогла збільшити використання тактичної авіації для підтримки свого повзучого просування, поєднуючи авіаудари та масований артилерійський вогонь. Спільне застосування авіаційних та артилерійських ударів стало ключовим фактором останніх тактичних успіхів Росії в регіоні”, – додали у звіті.

Нагадаємо, за минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито дев’ять атак ворога, знищено один танк, одну артилерійську систему, шість бойових броньованих машин, два спеціальні броньовані автомобілі та три одиниці автомобільної техніки. Підрозділи протиповітряної оборони збили крилату ракету, тактичний розвідувальний БПлА “Елерон” та два БПлА типу “Орлан-10”.

Читайте: 100 днів війни в Україні у цифрах ООН

Фото: соцмережі, будинок на Сході України, 02 червня.

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона