На сесію винесено 4 «заветованих» рішення. Жодне «вето» не подолано.

На сесію винесено 4 «заветованих» рішення. Жодне «вето» не подолано.
11 Жовтня 2024, 15:15
Поділитися:

Головна  /  На сесію винесено 4 «заветованих» рішення. Жодне «вето» не подолано.

|  11. 10. 2024

11 жовтня на розгляд міської ради було винесено чотири рішення прийнятих на попередньому пленарному засіданні 61 сесії, які були зупинені секретарем міської ради Володимиром Вовкотрубом та внесені на повторний розгляд.

Коротко про процедуру розгляду «вето». Відповідно до законодавства міський голова або особа, яка виконує його повноваження, має право в п’ятиденний термін з дня ухвалення радою будь-якого рішення не погодитися з цим рішенням і внести його повторно на розгляд сесії міської ради протягом чотирнадцяти днів з обґрунтуванням зауважень. Для подолання «вето» міського голови необхідно щоб рада підтвердила попереднє рішення двома третинами депутатів від загального складу ради.

Тож, на виконання вимог законодавства на 11 жовтня було призначено пленарне засідання позачергової 62 сесії Білоцерківської міської ради з порядком денним, в яке було включено чотири рішення дію яких було зупинено: 

1.Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Товариству з обмеженою відповідальністю «ІНТЕРГУМА-2010».

2.Про встановлення земельного сервітуту з Товариством з обмеженою відповідальністю «ІНТЕРГУМА-2010».

3.Про погодження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж частини земельної ділянки, на яку поширюється право сервітуту та встановлення земельного сервітуту з Товариством з обмеженою відповідальністю «ЦЕНТР-ГРУП БЦ».

4.Про погодження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж частини земельної ділянки, на яку поширюється право сервітуту та встановлення земельного сервітуту з Товариством з обмеженою відповідальністю «ЦЕНТР-ГРУП БЦ» площею 0,0026 га.

Секретар міської ради Володимир Вовкотруб звернувся до присутніх: «Загальний склад ради – 42 депутати. На сесії зареєстровано 6 депутатів. Відповідно до статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сесія є неповноважною. Сесія не відбулася, «вето» – не подолано».

Відповідаючи на питання депутатів Володимир Вовкотруб повідомив, що кожна посадова особа має діяти у законний спосіб, визначений статтею 19 Конституції України. Крім того, для кожного бізнесу є закони і правила, за якими він має розвиватися. Щодо питання ТОВ «ІНТЕРГУМА-2010»: дана ділянка сформована таким чином, що не враховані зауваження управління містобудування і архітектури щодо червоних ліній, а тому прийняте рішення блокуватиме доступ до приміщення комунальної власності обласної ради. Стосовно ТОВ «ЦЕНТР-ГРУП БЦ» є зауваження управлінь містобудування і архітектури та регулювання земельних відносин, які не були враховані під час прийняття рішень.  Тобто всі чотири рішення, які були «заветовані»,  не набрали чинності.

Фото

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт