На розкраданні при будівництві Подільського мосту підозрюють ще трьох учасників схеми

image
19 Червня 2023, 18:41
Поділитися:

19 червня 2023 г. 18:25

Київська міська прокуратура (КМП) повідомила про підозру ще трьом учасникам схеми з розкрадання коштів, виділених на будівництво Подільського мосту в столиці. За даними слідства, директор та голова наглядової ради генпідрядної організації спільно з очільником субпідрядника було привласнено 104 мільйони гривень. Раніше суд відхилив апеляцію підрядника щодо сплати 180 млн гривень штрафу за змову на будівництві цього мосту.

Про цеKВ дізналася з повідомлення КМП.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Згідно з матеріалами слідства, у березні 2023 року між комунальним підприємством КП “Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва”, генпідрядником та субпідрядною організацією були підписані чергові акти приймання виконаних будівельних робіт, що стосуються витрат на оренду та експлуатацію спеціальних машин та механізмів у ході будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві”, – сказано в повідомленні прокуратури.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“На підставі цих документів, – йдеться у релізі, – на рахунок однієї з субпідрядних організацій були перераховані кошти у сумі 181 млн гривень. У той же час висновком будівельно-технічної експертизи встановлено завищення вартості оренди вказаної техніки на загальну суму 104 млн гривень. Надалі вказані кошти були виведені через рахунки кількох підприємств з ознаками фіктивності під виглядом закупівлі взуття, господарських товарів та запчастин з метою обготівкування”.

Директора субпідрядної організації затримано. До суду внесено клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави 104 млн гривень.

Докладніше: Суд відхилив апеляцію підрядника щодо сплати 180 млн гривень штрафу за змову на будівництві Подільського мосту

Фото: Facebook, Київська міська прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона