На Річковому вокзалі відкриється портал у Чорнобиль

image
23 Вересня 2019, 11:40
Поділитися:

Цього тижня у Києві представлять медіа-арт виставку ARTEFACT: Chernobyl 33. 

Вперше в Україні буде презентовано 7 міжнародних та понад 12 українських експонатів медіа-арт художників, що працюють з сучасними технології медіа-арту, VR та AR-технологій, параметричною архітектурою, лазерними та проєкторними інсталяціями. Музику зі звуків Чорнобиля для одного з експонатів створив Dub FX – всесвітньо відомий бітбоксер та хедлайнер Atlas Weekend. 


Головне завдання ARTEFACT: Chernobyl 33 – мовою сучасного мистецтва, розповісти про інформаційну трагедію Чорнобильської катастрофи та переосмислити її роль у житті кожного та в минулому української нації:
«Ми – не жертви, ми – герої, які пережили катастрофу і стали щитом для всієї Європи».

Щоб донести таку складну ідею, ми використовували яскраву, вражаючу, і в той же час зрозумілу і доступну мову мову сучасного мистецтва і новітніх технологій. ARTEFACT: Chernobyl 33 це захоплюючий інтерактив з глядачем, де арт-об’єкти вражають не тільки візуально, а й своїм смисловим навантаженням, – каже куратор Юрій Лех.

На виставці відвідувачі побачать 7 робіт міжнародних артистів і більше 12 українських, а також щоденну програму за участю електронних музикантів і перформерів.
ARTEFACT: Chernobyl 33 – не має вікових обмежень: тут буде цікаво і дорослим, і дітям. Це пізнавальний і захоплюючий проєкт, який дозволяє відвідувачам стати безпосереднім учасником дійства. Саме тому виставка ARTEFACT: Chernobyl 33 – свого роду віртуальний портал в Чорнобиль, де в ролі машини часу – нові технології та арт. 


Ознайомитися з повним розкладом ARTEFACT: Chernobyl 33 можна на офіційній сторінці виставки.

ARTEFACT: Chernobyl 33 
Коли:
27 вересня – 6 жовтня, 11:00 – 21:00.
Де: Річковий вокзал, Поштова площа, 3.
Вхід вільний.
Запис на безкоштовні екскурсії.

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ