На Райдужній зведуть новий світлофор за мільйон гривень

image
16 Червня 2023, 21:13
Поділитися:

16 червня 2023 г. 20:25

Столичне комунальне підприємство (КП) “Центр організації дорожнього руху” провело тендер на встановлення світлофорного об’єкту на столичній вулиці Райдужній, 65 (Дніпровський район Києва). Ця адреса цікава тим, що колись там намагався звести хмарочос підсанкційний олігарх Фірташ.

Про цеKВ дізналася з оголошення в електронній системі публічних закупівель Prozorro.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

На сторінці оголошення про тендер сказано, що згадане КП провело закупівлю без використання електронної системи.

Таким чином, “будівництво світлофорного об’єкту по вул. Райдужна, 65 у Дніпровському районі м. Києва” обійдеться фінансованому з місцевого бюджету КП у 1 016 112 гривень (враховуючи податок на додану вартість).

Договір комунальники уклали з іншими комунальниками – гроші отримає КП “Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Дніпровського району”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Що цікаво, раніше поряд з локацією майбутнього “світлофора за мільйон” намагалася звести будинок на 25 поверхів фірма, близька до підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа (який місяць тому отримав від компетентних органів підозру в привласненні державного газу на десятки мільярдів гривень). Тінь Фірташа нависла над столичною вулицею Райдужна давно – про цеKВінформувала ще 2018 року. Але у лютому цього року суд поставив крапку у справі – скандального ЖК не буде.

Зазначимо, що як писала свого часу КВ, мер Києва Віталій Кличко, знайомий зі всіма українськими олігархами, не з кожним із них спілкується однаково, а з підсанкційним Дмитром Фірташем не спілкується взагалі – бо вважає помилковими “віденські домовленості” 2014 року, через які нинішній тричі мер Києва не пішов у президенти.

Читайте: Київрада передала в оренду земельну ділянку зі спортмайданчиками у Дніпровському районі для зведення багатоповерхівки

Зазначимо, від 19 травня 2023 року відкриті торги на Prozorro знову проходитимуть з аукціонами: набула чинності постанова Кабміну (№471) від 12 травня, яка повертає раніше тимчасово скасовані через тривалі брекаути трираундові аукціони в публічні закупівлі.

Тепер правила аукціонів будуть як і належить: кожен учасник має три кроки на пониження своєї ціни, а право останнього кроку отримує той, хто надав найнижчу ціну при подачі пропозиції. Водночас згадана постанова передбачає, що замовник може самостійно прийняти рішення про проведення відкритих торгів без аукціону – якщо надасть обґрунтування такого свого рішення.

Читайте: Справи насущні: скільки та на що у травні витрачала Баришівка

Фото:KВ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона