На проєкт укриття в дитсадку «Ромашка» та додаткове обстеження ЗДО «Джерельце» «перекинуть» кошти | Трибуна

image
24 Листопада 2023, 19:42
Поділитися:

Як пояснила на «комунальній» комісії начальниця управління будівництва, житлового- комунального господарства, інфраструктури і транспорту Світлана Решетова, збільшення видатків на садочки – це перерозподіл коштів із інших заходів, запланованих та профінансованих, але кошти по яких цьогоріч уже не освоять.

Зокрема на виготовлення проєктно – кошторисної документації для будівництва захисної споруди на території дитсадка «Ромашка», планують виділити 150 тис. грн.

«Наразі ми за зверненям дитячого садочка «Ромашка» проєктуємо там укриття.
У цьому дитсадку не можна зробити укриття в підвальному приміщенні, оскільки  «Ромашка» – старий дитячий садочок, то будь – які роботи під ним ризикують перетворити основну забудову на завали. Тому з конструкторами ухвалили рішення, що укриття має  бути окремою будівлєю», – зауважила Світлана Решетова.

Зараз на об’єкті починаються роботи з геодезії та геології для того, щоб зрозуміти як розташується окреме укриття (за принципом першого ліцею).
Готова проєктно–кошторисна документація дозволить подавати пропозиції для участі в державних програмах задля фінансування будівництва самого укриття державним коштом.

Також на коригування по додаткових роботах у дитсадочку  «Джерельце» заплановано виділити 250 тис. грн.

Проєкт реконструкції виготовлений та затверджений ще 16 червня. Згідно нього, 6 жовтня почалися роботи на об’єкті. Але оцінити масштаби руйнувань змогли тільки в процесі робіт – через пожежу значна кількість бетонних конструкцій втратила свої властивості і демонтувати доводиться більше конструкцій, ніж планувалось. Також виникла потреба в додатковому, детальнішому обстеженні конструкцій будівлі, яку лишають, щоб інтегрувати в майбутній триповерховий садочок. До обстеження планують залучити фахівців науково–дослідного інституту.

ЗДО “Джерельце”

Після додаткового обстеження проєкт можна подавати на коригування з врахуванням нововиявлених обставин, пропозицій та зауважень фахівців НДІ ДК.

«Коли зняли пошкоджені елементи конструкцій, то побачили, що ще при будівництві садочка роботи були виконані не досить якісно. Тож КОВА, як замовник реконструкції, дуже переймається цією ситуацією, щоб майбутній садочок був справді беспечним», – додала Світлана Решетова.

На фото – ЗДО «Ромашка» та ЗДО «Джерельце»

 

Читайте також:

1.Електронні петиції у Броварській громаді: кількість необхідних підписів збільшать удвічі, а термін їх збору скоротять

2.«Війна» за статус ліцею №7: чи зачепить вона інші навчальні заклади Броварської громади?

3. Чи можуть призвати в армію чоловіка, чия дружина чекає на третю дитину – відповідь юриста

4.У двох дитсадках Броварів збудують повноцінні укриття

 

 

 

Джерело: Трибуна – Бровари