На Поштовій площі обмежать рух пішоходів та тимчасово заборонять культурні заходи

image
16 Липня 2019, 10:41
Поділитися:

На Поштовій площі обмежуватимуть рух пішоходів та проведення культурно-масових заходів. Встановлять відео спостереження, обмежувальні знаки й перепони для проходу пішоходів по площі. Таке рішення прийнято на засіданні Постійної комісії техногенно-екологічної безпеки а надзвичайних ситуацій КМДА.

Члени комісії констатували, що наразі підземні конструкції Поштової площі, через припинення відкачування води, можуть знаходитися у критичному стані через замокання.

Під час обговорення спеціалісти зазначили, що припинення відкачування води з дренажних свердловин може призвести до затоплення ґрунтовими водами підземного простору Поштової площі (знищення знахідок археологічних досліджень), підвалів оточуючих будівель. Може статися  повне замочування массиву грунту навколо будівельного майданчика, із зміною стійкості ґрунтів, що призведе до додаткових деформацій прилеглих будівель. Можуть виникнути просадки тунелів метрополітену, фундаментів оточуючих будівель та статися аварії з непередбачуваними наслідками.

Всім підприємствам – «Київводоканалу», «Київгазу», «Київським електромережам», “Київтеплоенерго” – доручили провести обстеження стану своїх комунікацій на цій території.

Нагадаємо, що в Ухвалі Подільського районного суду міста Києва (справа від 13.12.2 № 18 № 758/9778/18)  записано: «Заборонити будь-яким особам Комунального підприємства «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», ТОВ «Хенсфорд-Україна», Корпорації «Альтіс-Холдинг», або особам, що будуть діяти за їх дорученням, проводити будь-які роботи (в тому числі будівельні, оздоблювальні), які в подальшому можуть призвести до зміни цільового призначення нерухомого об’єкта, зміни площі, конфігурації, зовнішнього вигляду об’єкта, збільшення (зменшення його вартості)».

Зазначена ухвала не дає можливості забезпечувати належний санітарний та технічний стан Поштової площі, її підземних та наземних конструкцій і опор, а також проведення водозниження та науково-технічний нагляд за об’єктом.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ