На Подолі пройде чотириденний фестиваль джазу та імпровізації

image
12 Листопада 2019, 17:38
Поділитися:

Фестиваль сучасної джазової та імпровізаційної музики «Am I Jazz?» вчетверте відбудеться у Києві з 14 по 17 листопада. 

Впродовж цих днів у Клоузері відбудеться понад 10 концертів, вечірки, освітні заходи та вперше два дні фестивалю будуть проходити одночасно на двох сценах, вхід до однієї з яких 15 та 16 листопада буде вільним. 

14 листопада з Біг Бендом Денніса Аду виступить Шеймус Блейк, саксофоніст та композитор, представник прогресивної Нью-Йоркської сцени. Був регулярним учасником Mingus Big Band, виступав з Віктором Льюїсом, Франко Амброзетті, Кевіном Хейзом, тощо. Шість альбомів за його участі були висунуті на премію «Ґреммі». 

15 листопада можна буде почути оперні арії у виконанні Хакона Корнстада, норвезького композитора, саксофоніста та вокаліста. Його сольному проєкту передували колаборації з Бугге Вассельтофтом, Кетіль Бйорнстадом, Патом Метені та іншими, релізи на лейблах ECM, Jazzland тощо. Під час своїх сольних виступів він поєднує класичні оперні арії та імпровізації на саксофоні з електронікою; і як написав The Guardian: «те, що на перший погляд може здатися цирковою дією, він перетворює у дивовижне мистецьке явище». 

На фестивалі вперше відбудеться виступ Швейцарсько-Українського квінтету басиста та композитора Іллі Алабужева з презентацією його дебютного альбому Will To Live, прем’єра дніпровського проєкту Yakiv Tsvietinskyi Double Quartet та виступ одеського Pokaz Trio.   

Також у фестивалі візьмуть участь американський співак і продюсер Bilal, японська композиторка та піаністка Сатоку Фудзіі з оркестром, американський барабанщик і продюсер Касса Овералл у складі свого тріо.

Буде залучено дві сцени – Closer та 3rd floor. У п’ятницю та суботу вони будуть працювати паралельно. У ці дні на вечірню програму в основній залі Клоузер, можна буде потрапити безкоштовно. 

Програма та квитки.

Am I Jazz?
Коли:
14 – 17 листопада.
Де: Артцентр Closer, Нижньоюрківська, 31.
Вартість квитків: на один день від 570 грн, абонемент на три дні – 1750 грн, на чотири дні – 2000 грн. 

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ