На початку у столиці літа запрацює фонтан з мозаїки

image
20 Травня 2019, 15:50
Поділитися:

Поруч із Київським палацом дітей та юнацтва вже із 1 червня відновить роботу фонтан з мозаїки. Аналогів йому в Україні немає. 

Відкрили цей фонтан у 1967 р. Але вже в сімдесятих роках він перестав працювати. 

Два роки тому столична влада вирішила дати нове життя водограю та відновити витвір радянського модернізму.

Нові фігури ідентичні створеним в шістдесятих роках. Нині поступово вимальовується й монументальна мозаїка, що вкриває дно басейнів. Роботи тривають під наглядом одного з авторів мозаїки – Володимира Мельниченка.

«Ми відштовхуємося від оригінального кольору мозаїки, яка була на оригінальному фонтані», – розповіла журналістам телеканалу «Київ» художниця Інга Леві.

«Разом з автором ми підбираємо кольори, бо це кольорові фігури з кольорового бетону. Слідкували за тим, щоб робилися проби, аби колір був правильний, щоб фігури заливалися так як було задумано», – повідомила художниця.

До відома: Палац для дітей та юнацтва було відкрито 23 травня 1965 р. Спочатку будівля мала назву Палац піонерів і школярів. Споруда займає площу 12 тисяч м2, має 3 поверхи, витримана в стилі радянського модернізму. Побудований палац за проектом архітекторів Авраама Мілецького та Едуарда Більського. Художники-монументалісти Ада Рибачук та Володимир Мельниченко оздобили мозаїками інтер’єри Палацу та декоративний басейн, що міститься перед будівлею, використовуючи мотиви українського народного мистецтва.

Читайте також: На вул. Льва Толстого замість МАФів з’явився зелений газон

Читайте також: Труханів острів оголошено заповідником

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV