На підтримку Червоного Хреста

image
21 Лютого 2020, 00:18
Поділитися:

Опубліковано: 20 лютого 2020

Як часто ми зустрічаємо в магазині бабусю, яка за останні копійки купує собі найдешевші продукти, або дідуся, котрий грає на гармошці в переході, щоб хоч якось заробити на окраєць хліба. Більшість людей  просто відводять очі, а хтось справді хоче допомогти. Серед останніх – Товариство Червоного Хреста. Один із основних напрямків його роботи – допомога самотнім людям похилого віку в складних життєвих обставинах. Проте уряд нашої держави, на противагу близько двохстам країнам у світі, чомусь не зацікавлений у підтримці цієї організації…

18 лютого у холі адмінбудинку Вишгорода відкрилася фотовиставка «Самота». Це фотопроект волонтерки Вишгородської районної організації Червоного Хреста України Олени Білоус, яка у світлинах показала життя людей похилого віку таким, як воно є: їх світ, замкнений у чотирьох стінах.
«Я назвала цей проект «Самота», тому що сама пережила час, коли дзвеніло у вухах від самотності. Тоді я переїхала з Донецька і одна була у квартирі.
Приємно констатувати, що є люди, яким не байдужа доля стареньких.
Я вдячна за допомогу в реалізації фотовиставки Вишгородському міському голові Олексію Момоту», – каже авторка проекту.
Окрім світлин, про кожного героя свого проекту Олена Білоус зняла коротенькі відеоролики.
Організатори прагнули привернути увагу до актуальної нині проблеми щодо припинення роботи Вишгородської районної організації Червоного Хреста. За словами голови РОТЧХУ Світлани Рулевської, організація може залишитись без фінансування та без приміщення. Струрбовані цим не лише працівники Червоного Хреста, а й їхні підопічні.
«Зміни до Бюджетного кодексу не дозволяють місцевій владі виділяти кошти місцевого бюдету на оренду приміщення, комунальні платежі та зарплату працівникам Червоного Хреста. Хоча у нас зарплата й так мінімальна.
Тим часом у нашому районі більше тисячі самотніх людей, які потребують підтримки і допомоги. У Вишгороді 244 людини не виходять з дому. І всі вони можуть залишитись один на один із самотністю та своїми проблемами.
Закінчується термін оренди приміщення, де зараз знаходиться наша організація. Ми звертались до різних інстанцій, міської та районної влади, міністерств. Добре, що знайшли розуміння і бажання допомогти у міського голови Олексія Момота».
«Міська рада не залишить без фінансування організацію Червоного Хреста. Я впевнений, що депутати мене підтримають. Адже працівники Червоного Хреста роблять найголовніше – піклуються про тих, хто цього потребує. А це наша спільна турбота», — підтвердив Вишгородський міський голова Олексій Момот.
Голова районної ради ветеранів Таміла Орел, яка свого часу очолювала Вишгородську
РОТЧХУ, також висловила занепокоєння проблемами Червоного Хреста: «Не думала, що колись виникне питання про закриття Організації. Всесвітньому Червоному Хресту — 150 років, він діє у 190 країнах, навіть у такій багатій країні, як США, працює і розвивається. І скрізь йому допомагає держава.
Ми прагнемо у Європу, будуємо демократичну країну і водночас закриваємо Червоний Хрест?!
Добре, що наша районна і міська влада розуміє необхідність існування Червоного Хреста. Сподіваємося на їхню підтримку».
Влас. інф.

Джерело: Газета Вишгород