На острівці озера в парку «Перемога» буде багатофункціональний літній майданчик

image
21 Червня 2019, 21:55
Поділитися:

На острівці в озері парку «Перемога» вже до кінця червня має відкритися багатофункціональний літній майданчик. Там не лише відбуватимуться покази фільмів для дітей, а і проводитимуться розвиваючі заняття, тренінги, тренування та майстер-класи. Принаймні, так планує власник ФОП «Прокопенко В.Ю», який на конкурсній основі отримав право розмістити сезонний об’єкт відпочинку та розваг у зоні №25.

На острівці буде не лише літній кінотеатр, розповідає пан Степан, який представився журналістам керівником ФОП «Прокопенко В.Ю». Саме цей підприємець наприкінці травня виграв конкурс на облаштування в парку останньої вільної зони №25 – «Зони відпочинку». 4 червня виконком затвердив протокол конкурсної комісії, згідно з яким орендна плата острівця в місяць складе 4300 грн. Окрім щомісячної плати, ФОП «Прокопенко В.Ю» зобов’язується на острівці не лише облаштувати зону відпочинку, а, й відповідно до конкурсної пропозиції,  два мостових переходи та огорожу навколо зони відпочинку.

Станом на 20 червня.

Власне, підприємець планує побудувати ще один місточок, який відкриє через шматок суші «транзитний рух», та реконструювати наявний, щоб була можливість перетинати його візочками. На самому ж острівці розташується багатофункціональний майданчик. Усю ігрову зону для безпеки огородять.

На літньому майданчику буде не лише дитячий кінотеатр, розповідає пан Степан.«Перші години: 7-8, 8-9, 9-10 та з 20 год – працюватиме кінотеатр для дітей, – каже директор ФОП, – а вдень проводитимуться різноманітні  майстер-класи, тренінги  та розвиваючі заняття».

Однак своєю перемогою у конкурсі на облаштування зони відпочинку пан Степан не дуже задоволений. Мовляв, навіть не підозрював, що в парку «Перемога» вже працюють конкуренти – функціонують два літніх кінотеатри, тож, аби знав про це, участь у конкурсі не брав.

Своєї провини в тому, що вийшли такі «накладки», голова конкурсної комісії Григорій Голубовський не вбачає: підприємець мав би спочатку промоніторити територію парку, оцінити всі ризики і лише тоді приймати остаточне рішення, каже чиновник. І заспокоює: інші  майданчики фактично не використовуються як літні кінотеатри.

Заступник директора КП «Бровари-Благоустрій» Костянтин Ліпський запевняє: вони, як балансоутримувачі парку, контролюють виконання підприємцем конкурсних пропозицій, тож перебування на острівці дітей буде безпечним. До слова, глибина в штучному озері від 2 до 5 м.

Пан Степан уточнює: окрім вказаних вище робіт на інші не погоджувався, зокрема, «приводити в належний стан прилеглу територію озера». Тож виконуватиме ці роботи, так як і облаштування самого озера, балансоутримувач. За словами Костянтина Ліпського, вони планують частково змінити навколо озера плитку, очистити її від рослинності. Щодо самої водойми, то чистять її вже кілька років за допомогою товстолобика, кажуть у КП «Бровари-Благоустрій». Так, для біологічного очищення озера минулого року комунальники запустили 200 кг цієї риби, який і має поїдати всю рослинність. Цього року за власної ініціативи товстолобика запустили  місцеві активісти, кажуть комунальники, вони взялися і чистити дно водойми. І ще раз наголошують: озеро створене штучно, вода не проточна, тож купатися в ньому заборонено.

Станом на 20 червня, на острівці підрядники продовжують установлювати каркас, який вже наступними вихідними має перетворитися у критий багатофункціональний майданчик. Відкриття майданчика заплановано на наступні вихідні, які припадають на день Конституції.

Нагадаємо, 2 квітня 2019 р. виконком прийняв рішення «Про впорядкування розміщення об’єктів торгівлі, сезонних об’єктів сфери послуг, відпочинку та розваг на території парку «Перемога» та затвердив схему їх розміщення. А також члени виконкому затвердили Положення про проведення конкурсу на надання права суб’єктам підприємницької діяльності на розміщення та облаштування об’єктів торгівлі, сезонних об’єктів сфери послуг, відпочинку та розваг та території парку «Перемога». Згідно з Положенням, одним із найважливіших критеріїв для визначення переможця є найвигідніша (найбільша) плата за договором, а  також актуальність для парку  асортименту товарів чи послуг, зовнішній вигляд об’єкта та готовність підприємця облаштувати прилеглу територію, створити додатковий функціонал об’єкта  та проводити заходи соціальної спрямованості. По кожному із 3 критеріїв конкурсна комісія, на чолі з радником міського голови Григорієм Голубовським, виставляє бали. Відповідно, переможцем стає учасник із найбільшою їх  кількістю. Вже відбулося три конкурси, де «розіграно» в парку  25 зон.

Зазначимо, що всі виручені кошти від надання права на розміщення та облаштування об’єктів торгівлі, сезонних об’єктів сфери послуг, відпочинку та розваг на території парку «Перемога» підуть на облаштування парку, пообіцяв міський голова.

Фото – авторки

Джерело: Трибуна Бровари