На Обухівщині спалили громадський простір The Naked Room

image
3 Вересня 2020, 07:16
Поділитися:



Громадський простір з будинком The Riverbird’s Nest, який в Обухівському районі будував швейцарський режисер і співзасновник галереї The Naked Room Марк Вілкінс з партнером, спалили.

Простір планують відновлювати, повідомив Вілкінс The Village Україна, передають Хроніки Обухова.

Уранці в четвер [27 серпня] підпалили The Riverbird’s Nest. Коли приїхали пожежники, наш майже готовий будинок уже згорів. Поліція й рятувальники підтвердили: це підпал. Наш будинок зруйнували навмисно. Ми шоковані, – повідомив Вілкінс в Instagram.

Збитки внаслідок пожежі становлять близько 35 тисяч доларів, додав Вілкінс.

Довідково:

  • The Riverbird’s Nest – це громадський простір для відпочинку з дерев’яним будинком, який будували за 60 кілометрів на південь від Києва, біля села Витачів.
  • Вілкінс запустив проєкт у липні разом з партнером, бельгійським підприємцем Філіппом д’Хав. Усі охочі могли взяти участь у краудфандингу й профінансувати половину витрат на будівництво, повна його вартість складала близько 56 тисяч євро.
  • Після закінчення будівництва The Riverbird’s Nest планували здавати в оренду для відпочинку та проводити івенти.

Мешканці села Витачів не були проти будівництва громадського простору, запевняє Вілкінс, а навпаки, підтримували й добре ставилися до інвесторів. «Після розмов з багатьма жителями наше враження підтвердилося: те, що місцеві зруйнували наш котедж, малоймовірно. Особливо зараз, після пожежі, коли ми отримуємо від них величезну підтримку та співчуття», – пояснює він.

Ми [інвестори The Riverbird’s Nest, Марк Вілкінс та Філіпп д’Хав] вважаємо, що спалили будинок ті, хто має через нас проблеми. Ми не можемо всього розголошувати зараз, адже триває розслідування. Та ми з Філіппом досить активні в Києві щодо нелегальних забудов і нелегальних приватизацій. І ми переконані, що ця атака здійснена стилі мафії 90-х. Це помста за нашу активістську діяльність проти незаконного будівництва, – прокоментував Вілкінс.

Додає, що The Riverbird’s Nest планують відновлювати. Багато друзів і знайомих Вілкінса, зокрема, мешканці Витачіва згодилися допомогти.

Відчуваємо підтримку й натхнення зараз завдяки людям навколо нас. Друзі закликають не здаватися! Тому вже зараз можу сказати, що ми будемо будувати новий The Riverbird’s Nest. І він буде ще кращим і міцнішим, – сказав Вілкінс The Village Україна.





Source link