На молитовному сніданку в Ірпені молилися за перемогу України (відео)

image
23 Серпня 2023, 15:46
Поділитися:

У знаковому місті Ірпеня, біля обеліску 10 заповідям у парку Незнайка, зібралися представники різних конфесій, бізнесу та влади на вже традиційний спільний молитовний сніданок. Його приурочили до Дня Незалежності України.

Епіфаній, Блаженнійший Митрополит Київський та всієї України:

«Сьогодні ми символічно знаходимося у місті-герої Ірпені, завдяки якому відбувся захист нашої столиці. Тому що ворог претендував захопити нашу столицю, і невідомо, як би було далі, але завдяки незламності захисників міста Ірпеня ворог відступив».

Руслан Кравченко, голова Київської обласної військової адміністрації6

«Завжди пам’ятаємо, віримо та молимося за наших захисників, які зараз на передовій захищають нашу незалежність, нашу територіальну цілісність».

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Це обласний молитовний сніданок, де ми бачимо все найвище наше духовенство. Мета цього заходу – це об’єднання заради перемоги».

Особливістю сьогоднішнього молитовного сніданку є те, що у ньому бере участь високе духовенство. І саме до молитви за Україну та її незламних воїнів запросив усіх Блаженнійший Митрополит Київський та всієї України Епіфаній.

Епіфаній, Блаженнійший Митрополит Київський та всієї України:

«Ти мій Владико почуй нас, що молимося до тебе. Зміцни силою твоєю наш побожний український народ. Благослови його справи, примнож його славу перемогою над ворогом. Зміцни всемогутньою твоєю правицею нашу державу, владу, збережи військо. Пошли ангела твого на зміцнення захисників народу нашого. Подай нам усе, що просимо для спасіння.

За тих, хто поліг у бою з ворогом, за втомлених війною, за єднання усіх, хто трудиться на благо України, хто бореться і наближає перемогу, і за саму перемогу – за це об’єдналися у своїх молитвах священники різних релігійних організацій.

Йосиф Мілян, єпископ, протосинкел Київської Архієпархії Української Греко-Католицької Церкви:

«Якщо насправді кожен і усі ми разом будемо шукати доріг господніх, котрий сказав, що я — дорога правди і життя, то на цій дорозі напевно переможемо».

Шейх Мурат Сулейманов, муфтій Духовного управління мусульман України «УММА»:

«Україна об’єднала представників різних етносів та конфесій. У цьому є наша сила. Коли ми можемо домовлятися, ми можемо будувати нашу державу, боронити нашу батьківщину. То жоден ворог не зможе нас подолати».

Айдер Рустамов, Верховний муфтій Криму:

«Отой, хто створив нас вільними українцями, кримськими татарами, той, хто дарував нам батьківщину, Крим, Господь наш, даруй нам перемогу над ворогом нашим, який увірвався в наш дім, а це почалося з Криму. Отой, хто є володарем відплати. Господь наш. Допоможи нам відплатити ворогу тим, на що він заслуговує».

Давид Мільман, рабин, капелан Збройних Сил України:  

«Поки ми не бачимо Бога, у світі точиться війна. Коли ми відкриємо Бога в собі і допоможемо людям, які нас оточують відкрити в собі Бога, війна скінчиться».

У єдності боротися, у єдності перемагати, у єдності плакати і усміхатися, у єдності відбудовувати країну після перемоги — звучала молитва і від капелана Юрія Бабинця.

Юрій Бабинець, капелан Збройних Сил України:

«Як на початку ми разом боронили нашу Київщину, ми разом боролися проти ворога, так і сьогодні нам потрібно не опускати наші руки».

Тарас Компаніченко, народний артист України, військовослужбовець:

«Силу цю скритну виллю в молитву. Боже, послухай! Послухай! Молю».

Джерело: Містоінформ