На медицину, ліфти та Подільський міст Київрада додасять коштів

image
24 Жовтня 2019, 10:06
Поділитися:

У зв’язку з перевиконанням дохідної частини бюджету в 2019 році, у мерії пропонують збільшити видаткову частину кошторису. Таке рішення погодила Постійна комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку. Про це повідомили в прес-службі Київради.

Зокрема, коригування торкнуться дорожньої інфраструктури. Департаменту  транспорту КМДА планують передбачити 271 мільйон гривень на будівництво Воскресенсько-Подільського мостового переходу. Ще 26,5 мільйонів – на тримання доріг столиці. 

Дещо додадуть коштів на розвиток житлово-комунальної інфраструктури. Йдеться про реконструкцію ліфтового господарства. На це попередньо планують спрямувати 100 мільйонів гривень. 

Також депутати мають намір збільшити фінансування галузі освіти та медицини.

-Перевиконання бюджету дозволило дещо збільшити заробітні плати педагогічним працівникам. Тут видатки становлять – плюс 84,5 мільйони гривень. Підвищили в сукупності і оплату праці тренерів спортивних шкіл. Загальна сума – більше 34 мільйонів гривень. Ще 20 мільйонів плануємо надати Департаменту охорони здоров’я КМДА на закупівлю медичного обладнання, – зазначив голова постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Странніков.  

Відповідний проект рішення мають розглянути на одному із засідань Київради.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ