На Майдані Незалежності знову назріває скандал

image
12 Листопада 2019, 18:31
Поділитися:

Влада столиці перевіряє інформацію про нинішні дії власника приміщення по вул. Софіївській, 1/2, який раніше намагався спорудити надбудову на верхньому поверсі. Перевіркою зайняті Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю Києва та інспектори Департаменту охорони культурної спадщини.

Вчора з’явилася інформація про те, що власник поновив спорудження надбудови.

Як повідомляє пресслужба КМДА, спеціалістами Шевченківської РДА велася постійна фотофіксація подій, інспектори одразу зупинили зведення стін надбудови, які, за словами власника, начебто знадобилися, аби звести балку стелі на необхідний рівень. Будівельні матеріали, що виявили в дворі будинку, зараз знаходяться під контролем служб району.

– Раніше домовилися: до зустрічі власника помешкання та голови Шевченківської РДА не здійснювати жодних робіт. На зустрічі мали погодити та письмово зафіксувати  графік та порядок робіт із відновлення конструкції даху. Із невідомих причин будівельники почали здійснювати підйом матеріалів на дах. Як тільки це стало відомо, голова Шевченківської РДА за 30 хвилин організував вивезення будівельних матеріалів із двору на зберігання. Ми розраховуємо на зустріч якнайшвидше, – розповів радник Київського міського голови Максим Бахматов.

Якщо нині проводяться роботи не з відновлення конструкції даху, місто готуватиме відповідні звернення до правоохоронних органів.

Нагадаємо, у жовтні власник приміщення на вул. Софіївській, 1/2, порушив цілісність даху та намагався, не маючи жодних дозволів, звести надбудову.

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ