На Майдані Незалежності у Києві пройшов “Майдан бідності” (Відео)

image
31 Жовтня 2021, 11:20
Поділитися:

31 октября 2021 г. 11:04

На Майдані Незалежності 30 жовтня відбулася перша акція “Майдан бідності”. Активісти розпочали її через стрімке подорожчання соціальних продуктів харчування та комунальних послуг.

Про це KV дізналася з повідомлення інформаційного агентства ASPI

Більше сотні українців зранку 30 жовтня вийшли на Майдан Незалежності, аби виступити проти стрімкого зубожіння, у своїх виступах вони підкреслювали, що держава їм ніяк не допомагає. Людина, яка навіть має роботу та отримує зарплатню, не може себе прогодувати.

в Телеграм

Громадський активіст Анатолій Буднік, голова ГО “Всеукраїнська народна рада протидії корупції та громадської експертизи влади”, зазначив: “Українців навмисно зробили бідними, як цього року все здорожчало, знають наші гаманці та холодильники. Державні чиновники, які мали б опікуватися проблемами пересічних громадян, нічого для цього не роблять. І не має значення, про яку владу ми кажемо – чи то Зеленського, чи то Порошенка, чи то Іванова-Пупкіна. Для українців ніхто нічого не робить! Якщо вже в державі не вистачає грошей, то поділіться з українцями коштами від державних земель та державних надр, це ж прописано у Конституції. Але заможний та свідомий українець нікому не потрібен – владі потрібен слухняний жебрак. Тому ми вважаємо, якщо влада не здатна підтримати громадян – ідіть геть!”

Продовжуючи тему зубожіння української нації, народний омбудсмен Руслан Расулов пояснив: “У мене телефон буквально розпечений останніми тижнями від дзвінків. Телефонують з усіх куточків нашої Батьківщини та скаржаться, що не можуть прожити на зароблені гроші. Ви самі бачите, скільки коштують у магазинах найважливіші для громадян соціальні продукти, як здорожчали навіть за пів року хліб, молоко, яйця, олія, як пенсіонери штурмують магазини із соціальними продуктами. Про м’ясо, як у пана Тищенка за 50 гривень, з Бессарабки взагалі немає сенсу казати. За ці гроші хіба що кістки для собак можна придбати. Тому у нас до влади є кілька вимог – подолання бідності, зупинка геноциду українського народу, проведення загальних зборів громадян, відставка уряду та розпуск Конституційного суду України у повному складі, а також притягнення до відповідальності депутатів Верховної Ради, звіт президента, уряду та РНБО перед народом”.

Учасники акції пообіцяли у письмовій формі проінформувати про свої вимоги Офіс президента, Офіс Генпрокурора та посольства провідних країн та зазначили, що мітинги “Майдану бідних” будуть відбуватися регулярно, і не тільки в Києві.

Фото: інформаційне агентство ASPI

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона