На Макарівщині з порушенням трудового законодавства звільнили працівників сфери культури – Макарів Діловий

image
28 Березня 2021, 15:16
Поділитися:

Після утворення Макарівської територіальної громади, на Макарівщині почалася реорганізація структур, де працюють люди. Це серйозний процес, котрий потребує певної підготовки. Але, на жаль, про нього були попереджені не всі.
Наприклад, працівники клубних закладів, бібліотек району та Макарівської школи мистецтв не отримали офіційного попередження про реорганізацію сектору культури, молоді, національностей та релігій Макарівської РДА, яку розпочали ще в січні 2021 року. Вийшло так, що всі вони весь січень та дев’ять днів лютого пропрацювали за основним місцем роботи в клубних закладах.

У свою чергу Ліна Факторович голова реорганізаційної комісії, яка в минулому була начальником сектору культури, молоді, національностей та релігій Макарівської РДА, про реорганізацію була попереджена завчасно. До її прямих обов’язків входило попередити про це і її підлеглих. Але, за словами працівників сфери культури Макарівщини, цього зроблено не було.

У результаті 151 працівника культури було несправедливо звільнено. Це сталося 9 лютого 2021 року і в цьому випадку було порушено Кодекс законів про працю.

За законом, працівників мали звільнити згідно пункту 1 частини 1 ст. 40 КЗпП. Плюс до цього потрібно було надати всі необхідні виплати у зв’язку з ліквідацією органвзації. Натомість всіх було звільнено за пунктом 1 ст.36, тобто за угодою сторін.
Заробітну плату та компенсацію працівникам так і не виплатили по сьогоднішній день, хоча залишки коштів Макарівської РДА все ж були перераховані до Бучанської РДА.

Інформація записана зі слів працівників культури, які були звільнені із займаних посад з порушеннями трудового законодавства.

Наразі ситуація не вирішена, але сподіваємося, що найближчим часом діло зрушиться з місця і з несправедливістю буде покінчено! Адже у будь-яких процесах реформ та змін основним має залишатись – людина, права і свободи якої ніхто не порушує! Шануймося!

Джерело: Макарів Діловий