“На Макарівську громаду чекає ряд проектів у 2022 році”, – розповіли у Київоблраді

image
3 Грудня 2021, 12:34
Поділитися:

Депутатка Київської обласної ради від партії “За майбутнє” Тетяна Самойленко запевнила, що в 2022 році передбачається фінансування ряду проектів у Макарівській громаді.

Про це інформаційному агентству “MKV” стало відомо з коментарів депутатки Київоблради у соціальній мережі фейсбук, які пізніше підтвердила та деталізувала керівник прес-служби партії “За майбутнє” Галина Нагорна.

За словами представників політсили, фракція партії у Київській обласній раді знаходиться у постійній комунікації з очільниками громад, які також представляють “За майбутнє”. Інтереси цих громад є для політсили приорітетними, серед таких очільників і Макарівський селищний голова Вадим Токар.

Які проекти можуть бути профінансовані за рахунок бюджету області?

На наступний 2022 рік фракція “За майбутнє” у Київоблраді готує фінансування ряду проектів у Макарівській громаді. Серед проектів називають ремонти доріг обласного значення, капітальне будівництво дороги Маковище-Копилів, ремонт опорного закладу освіти “Червонослобідський ліцей”, напірного колектору у Макарові, будівництво міні-футбольних полів у населених пунктах громади. Окремо розглядається ініціатива Макарівського селищного голови Вадима Токаря стосовно побудови Центру надання адміністративних послуг.

Керівник прес-служби партії “За майбутнє” Галина Нагорна пояснила, що обласний бюджет на 2021 рік планувався попередньою більшістю, конфігурація ж в Киїівській обласній раді змінилася лише у травні 2021 року. Таким чином, якісно реагувати на потреби громад і підтримувати їх обласним ресурсом стало можливим лише з другої половини 2021 року.

“Громад багато, всім допомагати одночасно не має можливості. Але Макарівська громада обов’язково отримає фінансування з області”, – зазначила депутатка Київоблради Тетяна Самойленко.

Перераховані проекти вже підготовлені Макарівською селищною радою та подані Макарівським селищним головою Вадимом Токарем. Водночас у партіїї підкреслили, що перелік проектів не остаточний і може бути розширений.

У п’ятницю 3 грудня 2021 року відбулось обговорення проекту обласного бюджету Київської області на 2022 рік з представниками Київської ОДА. У засіданні взяв участь Перший заступник голови Київської обласної ради, представник “За майбутнє” Ярослав Добрянський. Варто зазначити, що бюджет на 2022 рік збільшений у порівняні з минулорічним. Наступним кроком стане розгляд головного фінансового документу області на 2022 рік на профільній комісії обласної ради.

Нагадуємо, фракція партії “За майбутнє” є частиною більшості у Київськй обласній раді.

Раніше ІА “MKV” повідомляло, що поліція та НАЗК перевіряють помічника депутата Київоблради Тетяни Семенової.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!

Джерело