На Луганщині відбито атаку на Лисичанськ, росіяни захопили Миколаївку, – Гайдай

image
24 Червня 2022, 09:02
Поділитися:

24 червня 2022 г. 08:42

23 червня та сьогодні зранку окупанти вели наступ у районі Мирної Долини, де тривають бойові дії. Лисичанськ та Борівське витримали авіаційні удари. Зі всіх наявних видів озброєння російська армія відкривала вогонь по Сєвєродонецьку, тут тривають бої, Білій Горі, Вовчоярівці.

Про це, як передає KВ, заявив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

За його словами, у Сєвєродонецьку окупанти пошкодили територію “Азот” та цегляного заводу, обстріляли селища Синецький та Павлоград та три розбиті декілька тижнів тому мости. Багато будинків та приміщення житлово-комунального господарства зруйновано в Лисичанську, страждають від російських снарядів навколишні села.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Наступ ворога в районі Борівського успішно зупинений. Крім того, наші воїни відбили наступ у напрямку південної околиці Лисичанська, завдали втрат та змусили відступити. Втім, силами штурмових груп зі складу 1-го армійського корпусу росіянам вдалося оволодіти Миколаївкою”, – йдеться у повідомленні.

Гайдай також повідомив, що, на жаль, доведеться відводити наших військових із Сєвєродонецька, бо перебувати на розбитих позиціях не має сенсу – зростає кількість загиблих.

“Сєвєродонецьк росіяни обстрілюють практично кожного дня протягом чотирьох місяців. Інфраструктура міста вщент знищена, пошкоджені або зруйновані 90 % будинків. Зі сторони Золотого та Тошківки в бік Лисичанська просуваються росіяни. ДРГ проникали на околиці міста, але були витиснуті. Зі Старобільська в напрямку Лисичанська виїхали шість установок для запуску ракет “Точка-У””, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у південній операційній зоні росіяни обороняються та ведуть контрбатарейну боротьбу. За минулу добу активних дій не вів, нових ударних угруповань не створював. Нашою авіацією по ворожих позиціях нанесено за добу 5 ударів. Підтверджені втрати противника складають 44 рашисти, 2 152 мм гармати – „Гіацинт-Б“ та “Мста-Б”, декілька одиниць броньованої та автомобільної техніки.

Читайте: За добу на Півдні українська авіація завдала по позиціях ворога 5 ударів, – ОК “Південь”

Фото: архів

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона