На лівому березі столиці роблять електромережі для тисяч нових квартир

image
26 Вересня 2019, 17:42
Поділитися:

На Лівому березі столиці з’явиться сучасний енергетичний вузол потужністю 80 МВА, коли закінчиться модернізація підстанції «Вулкан».

На підстанції встановлять нові силові трансформатори майже вдвічі потужніші. За підрахунками спеціалістів, такі зміни дозволять підключити до живлення щонайменше дві тисячі нових сучасних квартир до 2022 року. 

У результаті зросте надійність електропостачання та будуть створені додаткові можливості для розвитку Дніпровського району Києва. У переоснащення ДТЕК Київські електромережі вкладають 90 млн грн.

ДТЕК розвиває українську енергетику та інвестує у розвиток столиці. Реконструкція ПС «Вулкан» – це частина цієї роботи. Сьогодні обладнання підстанції забезпечує електрикою 545 приватних будинків, 244 багатоповерхівки, 13 шкіл та 21 дитячий садок.

– Після закінчення робіт, ми зможемо приєднати в півтора рази більше об’єктів. Це вкрай важливо для 300 тисяч киян, що мешкають у Дніпровському районі. Щорічно тут збільшується попит на електрику і ми його маємо задовольнити», – підкреслив генеральний директор ДТЕК Київські електромережі Маріс Куніцкіс.

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ