На ліквідацію наслідків буревію мільйона не вистачило

image
15 Серпня 2023, 11:49
Поділитися:

Коли під час грози 26 липня територією Бориспільської громади смугою пронісся буревій, найбільше перепало селу Іванків. Зокрема, тут була повністю зруйнована покрівля на адміністративні будівлі старостату. Крім того, загалом по громаді, було повалено багато дерев, обірвані електричні дроти. Наступного після негоди дня відбулося засідання комісії з ТБ та НС, яка визнала наслідки буревію надзвичайною ситуацією, що дозволило використовувати кошти з резервного фонду на ліквідацію цих наслідків. На сесії Бориспільської міської ради 28 липня депутати прийняли рішення про виділення з резервного фонду 1 млн грн. 

Але на засіданні виконавчого комітету 14 серпня знову розглядалося питання про виділення коштів з резервного фонду на компенсацію витрат на ліквідацію наслідків урагану, що стався два тижні тому. Ситуацію «Вістям» прокоментувала заступник Бориспільського міського голови Тамара Матяш.

«На сесії виділили один мільйон гривень, не розуміючи, у яку суму обійдеться ліквідація наслідків надзвичайної ситуації, — пояснила посадовиця. — У приміщенні старостату в селі Іванків покрівля була зруйнована повністю — довелося відновлювати все, починаючи із гідробар’єра. А у цьому ж приміщенні розташована ще й молодша школа. Тож ремонт зруйнованої покрівлі був на першому місці. Також до протоколу комісії ТБ та НС було долучено витрати КП «ВУКГ», яке врахувало вартість розчистки і прибирання великогабаритних дерев, що попадали на дороги, плюс вартість відновлення вуличного освітлення (того, що належить місту) — це переважно дроти. Стовпи відновлював ДТЕК. На сьогодні стоїть питання про додаткове виділення 360 тис. грн для того, щоб оплатити витрати комунальників. Тільки ремонт покрівлі коштував 890 тис. грн, хоча роботи виконувало наше комунальне підприємство».

У четвер, 17 серпня, планується проведення позачергового засідання сесії Бориспільської міської ради. Одним із ключових питань на сесії буде виділення цих коштів із резервного фонду.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама