На Київщині зростає рівень госпіталізації через COVID-19

image
4 Жовтня 2021, 16:37
Поділитися:

У госпітальних базах Київщини збільшилась кількість госпіталізацій хворих на коронавірус. Наразі на стаціонарному лікуванні знаходяться 710 жителів. Це майже на 200 осіб більше, ніж минулого тижня.

Про це повідомляє інформаційне агентство “MKV” з посиланням на прес-слежбу Київської обласної державної адміністрації.

«Епідемія COVID-19 в регіоні набирає обертів. Відповідно збільшується і число тих інфікованих, яким необхідна медична допомога. Для лікування хворих на коронавірус у нас перепрофільовані 13 лікарень. Сумарно вони розраховані на 1835 місць. Із них майже 40% уже зайняті», – акцентував Василь Володін.

Понад 97% ліжок у «ковідних» медзакладах Київщини забезпечені киснем. Кисневу підтримку отримують 610 хворих із підтвердженим діагнозом коронавірус і ще 74 пацієнти з підозрою на інфекцію.

Нагадаємо: в області триває вакцинальна кампанія проти COVID-19. Із моменту її старту щеплення зробили понад 786 тис. жителів. А лише впродовж минулого тижня імунізувались більше 31 тис. людей.

Раніше ІА “MKV” повідомляло, що в Україні вводять обов’язкову вакцинацію для представників окремих пофесій, а Макарівська лікарня прийматиме лише хворих на Covid-19.

Джерело