На Київщині затримали російського “крота”, який намагався вступити до лав ЗСУ

image
16 Серпня 2023, 13:54
Поділитися:

16 серпня 2023 г. 13:44

У Київській області Служба безпеки України (СБУ) та ДБР затримали колаборанта, який намагався вступити до підрозділу Десантно-штурмових військ ЗСУ для збору розвідданих на користь рф. Колишній мешканець Херсона почав співпрацю з ворогом ще під час окупації міста, згодом перебрався у столичний регіон для виконання завдань рашистів.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Служби безпеки України (СБУ).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Зловмисником виявився мешканець Херсона, який на період окупації міста підтримав російських загарбників і запропонував їм свою допомогу у війні проти України. За це його призначили “старшим інструктором-кінологом відділу охорони” у складі окупаційної “Голопристанської виправної колонії”…За наявними даними, саме тоді він потрапив у поле зору російських спецслужб, які залучили його до негласної співпраці”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що після звільнення Херсона колаборант отримав завдання від окупантів “залягти на дно” і згодом переїхати до Київської області. На території столичного регіону він мав звернутися до місцевого військкомату, щоб мобілізуватися до лав ЗСУ і там приступити до виконання ворожих завдань.

“За вказівкою агресора він мав дізнатися про місця базування тренувальних центрів українських десантників та орієнтовну кількість особового складу, який проходить навчання на полігонах. У подальшому фігурант планував відбути в один з фронтових районів, щоб “зливати” окупантам геолокації бойових позицій та переміщення десантно-штурмових підрозділів ЗСУ на передовій”, – встановили у спецслужбі.

Зрадника затримали на етапі оформлення на військову службу до Сил оборони. Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми.

Крім того, вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій фігуранта за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, рішенням суду військовослужбовця Національної гвардії України засуджено за держзраду до 12 років ув’язнення. Прокурори у суді довели, що з грудня 2019 року нацгвардієць співпрацював зі спецслужбою рф та передавав їй інформацію військового характеру. Саме при спробі передачі ворогу таємної інформації зрадника затримали.

Читайте: Четверо поплічників Медведчука отримали тюремні строки за підготовку до державного перевороту

Фото: СБУ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона