На Київщині затримали мешканця Бучі, який намагався “замаскувати” співпрацю з окупантами, вступивши в український добробат

image
19 Жовтня 2022, 11:57
Поділитися:

19 жовтня 2022 г. 11:46

Служба безпеки України (СБУ) затримала поплічника рашистів, який допомагав загарбникам під час тимчасової окупації Київщини. Чоловік брав участь у каральних рейдах окупантів у Бучі і допомагав ворогу виявляти і фізично знищувати учасників руху спротиву.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби СБУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

У спецслужбі зазначили, що чоловік з власної ініціативи запропонував свою допомогу рф, після чого загарбники видали йому вогнепальну зброю, військову форму російського зразка та “інструкції” щодо подальших дій проти українських захисників.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Встановлено, що, перебуваючи на ворожому БТРі спільно з рашистами, він увірвався до будинку свого знайомого, де проводив незаконний обшук і намагався виявити бійців Тероборони. У разі захоплення Київщини він планував увійти до складу окупаційної адміністрації і продовжити репресії проти українців”, – йдеться в повідомленні.

Колаборант після звільнення міста залишився в регіоні і намагався приховати свої злочини. Тому, зауважили в спецслужбі, зрадник вступив до лав добровольчого формування місцевої територіальної громади, сподіваючись уникнути правосуддя.

За даними слідства, в подальшому він планував відновити свої зв’язки з окупантами для передачі їм розвідданих про дислокацію та переміщення українських військ на території регіону.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання до 15 років ув’язнення.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала двох кримінальних авторитетів з рф, які намагалися вступити до добровольчих батальйонів Києва. Для недопущення злочинів громадяни країни- агресора були примусово видворені з України.

Читайте: СБУ ідентифікувала бучанських катів з рф, з полону яких вирвався мешканець Київщини

Фото: СБУ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона