На Київщині затримали чоловіка, який на 20 сайтах в інтернеті пропагував підтримку збройної агресії рф

image
7 Червня 2022, 15:29
Поділитися:

7 червня 2022 г. 15:25

У Київській області правоохоронці викрили чоловіка, який створив близько 20 інтернет-ресурсів, що пропагували та виправдовували війну рф проти України. За свою роботу “адміністратор” справно отримував гроші з країни-агресора.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської обласної прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

За даними правоохоронців, підозрюваний створив та здійснював адміністрування майже 20 інтернет-ресурсів, на яких велася пропаганда на користь країни-агресора.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Поширювані ним матеріали містили заперечення щодо скоєння воєнних злочинів військовослужбовцями збройних сил рф”, – повідомили в прокуратурі.

Також за свою роботу чоловік отримував оплату з території країни-агресора, у тому числі з використанням підсанкційних платіжних систем.

В результаті обшуків правоохоронці вилучили комп’ютери, флеш носії, мобільні пристрої та документи, що свідчать про його протиправну діяльність

Чоловіку повідомлено про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії російської федерації проти України та глорифікації її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Готується до суду клопотання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Крім того, перевіряється інформація щодо його причетності до інших злочинів проти основ національної безпеки України.

Нагадаємо, у Києві слідчі поліції спільно зі співробітниками Служби безпеки України (СБУ) викрили та затримали чоловіка, який займався колабораційною діяльністю. Киянин пропагував у соцмережах підтримку збройної агресії рф. Тепер чоловіку загрожує до 12 років тюремного ув’язнення.

Читайте: У столиці правоохоронці затримали чотирьох ймовірних російських агентів

Фото: Київська обласна прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона