На Київщині засуджено чоловіка, який пропонував винагороду прокурору за сприяння у вилові риби у Чорнобильській зоні

image
12 Січня 2023, 12:08
Поділитися:

12 січня 2023 г. 12:05

За публічного обвинувачення прокурорів Вишгородської окружної прокуратури суд визнав громадянина винним у наданні неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище. За даними слідства, у 2016 році чоловік пропонував начальнику відділу однієї з місцевих прокуратур Київської області від 20 до 50 тис. гривень щомісяця за сприяння у вилові риби у Чорнобильській зоні. Чоловікові призначено покарання у вигляді позбавлення волі на 4 роки.

Про це KВстало відомо з повідомлення пресслужби Офісу генерального прокурора.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Прокурори у суді довели, що у 2016 році директор товариства з обмеженою відповідальністю пропонував начальнику відділу однієї з місцевих прокуратур Київської області від 20 до 50 тис. гривень неправомірної вигоди щомісячно. За ці кошти прокурор повинен був не вносити відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактами незаконного вилову риби та її вивозу за межі Чорнобильської зони відчуження”, – повідомляють в прокуратурі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Після надходження такої “пропозиції” прокурор повідомив про це керівництво та уповноважені органи. З огляду на це, суд призначив обвинуваченому покарання у вигляді 4 років позбавлення волі. До набрання вироком законної сили громадянин перебуватиме під вартою.

Нагадаємо, у Київській області прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно фізичної особи-підприємця за фактом привласнення коштів місцевого бюджету. Підрядника підозрюють у внесенні неправдивих даних в акти приймання робіт та легалізації привласнених грошей.

Читайте: На Київщині судитимуть підрядника за розкрадання півмільйона гривень бюджетних коштів

Фото: Українська правда

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона