На Київщині за програмою “єРобота” відновлюють хлібзавод

image
16 Серпня 2023, 20:27
Поділитися:

Олена Тараненко

У Нових Петрівцях Вишгородського району відновлюють пошкоджений окупантами хлібзавод

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з покликанням на сайт Мінекономіки.

Завод “Чанта Маунт” у березні 2022 року постраждав через обстріл російськими військами. Лінія з виробництва хліба була майже повністю знищена, лінія з виробництва круасанів зруйнована частково – у приміщення влучили шість снарядів. Збитки, завдані бізнесу, оцінили в понад 5 мільйонів євро.

До війни на підприємстві працювали 140 людей, зараз – до 40 працівників. Аби відновити потужності, керівництво компанії подало заявку на участь в урядовій програмі безповоротних грантів. Компанія отримає максимальну суму гранту – вісім мільйонів гривень. За ці гроші планують закупити холодильне обладнання, аби відновити виробництво хліба.

Директорка виробництва Олена Тараненко розповідає: 

Лінію з виробництва хліба зруйнували російські війська обстрілом градами 16 березня 2022 року. Епіцентр вибуху був у частині, де ми заморожуємо та пакуємо хліб. Напередодні того дня ми готували продукцію для створення запасів Збройним Силам та населенню найбільш постраждалих від обстрілів регіонів України, де були перебої з постачанням хліба, бо ми є стратегічним підприємством. Лише тому, що була комендантська година впродовж доби, наші люди не були на роботі і не постраждали. Ми одразу розуміли, що самотужки нам не впоратися з відновленням, тож потрібно шукати грантові можливості.

У компанії очікують, що навесні 2024 року повноцінно відновлять виробництво. І хліб поставлятимуть, як і до війни, у замороженому вигляді супермаркетам національної мережі України – АТБ, Сільпо, Фора, Новус, МЕТРО, АШАН, Епіцентр, Варус.

Нагадаємо, що у Бородянці відновили зруйнований окупантами завод з виробництва екоупаковки.



Читати “Моя Київщина” у Telegram




Джерело