На Київщині за добу знешкоджено 307 вибухонебезпечних предметів, енергетики та газовики працюють у штатному режимі, – КОВА

image
20 Травня 2022, 16:37
Поділитися:

20 травня 2022 г. 14:47

У Київській області продовжують роботи з розмінування у звільнених від загарбників громадах. Впродовж дня піротехніками обстежено 24 домогосподарств Бучанського, Броварського та Вишгородського районів. Газопостачання відновлено до всіх 120 населених пунктів, триває підключення до води окремих житлових будинків. 20 травня силами підрозділів ДТЕК завершено відновлення електропостачання.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської обласної військової адміністрації.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Комунальні служби продовжують відновлювати критичну інфраструктуру, розчищати вулиці та завали будівель. Тривають роботи із заміни вікон та ремонтів покрівель. Відновлено дистанційну роботу шкіл. Відкрито 61 дитячий садок. Працюють всі медичні заклади”, – повідомили в адміністрації.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як повідомили в КОВА, протягом доби 19 травня проведено обстеження та знешкодження вибухонебезпечних предметів у населених пунктах:

Бучанського району: Буча, Бородянка, Ворзель, Гостомель, Макарів, с. Андріївка, с. Берестянка, с. Білогородка, с. Поташня, с. Липівка, с. Почепи, с. Королівка, с. Наливайківка, с. Ніжиловичі, с. Неграші

Броварського району: с. Шевченкове, с. Бобрик, с. Бервиця, с. Заворичі, с. Скибин, с. Лук’янівка, с. Богданівка, с. Княжичі,

Вишгородського району: с. Запрудка, с. Козаровичі, с. Димер, с. Луговики, с. Страхолісся, с. Слобода Кухарська, с.Поліське.

Протягом доби піротехнічні підрозділи 46 разів залучались до виконання робіт за призначенням. Обстежено 325,49 га території. Перевірено 13,6 км автомобільних доріг та 1 об’єкт, знешкоджено 307 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Всього з початку робіт здійснено 2202 залучень, обстежено 13004,59 га території, з них 0,46 га акваторії водних об’єктів, 1024 об’єкти, 260,8 км автомобільних доріг та 7 км ж/д колії, 933,69 км ліній електропередач, 11,443 км газопроводу, виявлено та знешкоджено 34 387 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Також повідомляється, що на сьогодні усіма підприємствами водопровідно-каналізаційного господарства проведено обстеження пошкоджених мереж та об’єктів, проведено необхідні ремонтно-відновлювальні роботи та забезпечено споживачів послугами з водопостачання та водовідведення.

Однак, через відсутність електропостачання, лише невелика кількість споживачів Гостомельської громади залишається без відповідних послуг, хоча мешканці громади мають доступ до питної води.

Наразі тривають роботи з прокладання під землю 1 км магістрального електрокабеля.

В КОВА повідомили, що 18 травня у всіх 120 населених пунктах області, де не було газопостачання внаслідок агресії росії, (майже 150 тисяч об’єктів споживачів) службами АТ “Київоблгаз” завершено відновлення послуги розподілу природного газу.

У всіх населених пунктах, де відновлено послугу, по мірі повернення споживачів до домівок та подання аварійних заявок, АТ “Київоблгаз” оперативно проводить обстеження та здійснює пуск газу. При цьому за необхідності, виконуються ремонтні роботи по внутрішньобудинкових газових мережах.

АТ “Київоблгаз” перейшло до роботи в штатному режимі, посилена кількість аварійних бригад залишається працювати в Бучанській, Ірпінській та Гостомельській громадах. Служби АДС працюють цілодобово у всіх районах області.

Також 20 травня силами підрозділів ДТЕК “Київські регіональні електромережі” завершено відновлення електропостачання у всіх населених пунктах області для більш ніж 260 тисяч споживачів, усі підстанції в регіоні заживлені.

Енергетики нагадали, що станом на 16 березня.2022 року 528 населених пунктів були знеструмлені та пошкоджено 10 тис. кілометрів електроліній. У результаті відновлення електропостачання зайняло рекордних 45 днів. Над цим працювали 1000 енергетиків з різних куточків країни. За 1,5 місяця вони відновили живлення для більш ніж 260 тисяч споживачів.

Крім того, наразі експертами проводяться обстеження абонентських інженерних мереж та трансформаторних підстанцій, які не належать до сфери управління ДТЕК. За результатами обстежень буде визначена потреба у фінансуванні відновлювальних робіт у розрізі об’єктів.

Тепер енергетики працюватимуть над підключенням кожного окремого будинку чи квартири до електропостачання згідно поданих заявок.

За добу працівники ДСНС виїжджали на ліквідацію 14 пожеж. Із них 9 у житловому секторі, 1 – на об’єкті,, торф’яники – 1, сміття – 3.

Нагадаємо, станом на 19 травня на Київщині водопостачання і газ підведено та відновлено в усіх населених пунктах, також завершено роботи по поверненню світла. За добу сапери обстежили 27 селищ, знешкодили 340 вибухонебезпечних предметів, ліквідовано 14 пожеж.

Читайте: На околицях Києва зберігається мінна небезпека, в Пущі-Водиці виявлено понад 20 вибухонебезпечних предметів, – КМДА

Фото: КОВА

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона