На Київщині з візитом побували делегації зі Словаччини, Канади, Норвегії та Великої Британії

image
9 Грудня 2022, 20:28
Поділитися:

8 грудня до деокупованих населених пунктів Київської області завітали декілька міжнародних делегацій, які підтримують Україну з перших днів повномасштабного вторгнення росії. Про це повідомили в Управлінні міжнародного співробітництва Київської ОВА. 

Представники Словаччини, а саме Міністр закордонних та європейських справ Растислав Качер, міністр оборони Ярослав Надєм, міністр економіки Карел Гірман, Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін відвідали Ірпінь. Вони побували в центральному будинку культури та на міському стадіоні, що зазнали пошкоджень через війну. Міністри на власні очі побачили наслідки російської агресії під час тимчасової окупації деяких територій пристоличного регіону та обговорили разом із місцевою владою першочергові потреби Ірпеня. 

Представники уряду країни-партнера підтвердили свій намір і надалі всіляко сприяти Україні в її визвольній боротьбі з агресором. Крім того, висловили бажання співпрацювати адресно з постраждалими населеними пунктами області, аби надавати їм саме той вид допомоги, якого вони потребують. 

Посол Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії в Україні Мелінда Сіммонс разом із представниками фонду «Партнерство за сильну Україну» приїхали з візитом до Обухівської центральної районної лікарні. Там вони оглянули відділення гемодіалізу, хірургічне відділення, котельню, а також бомбосховище. Керівництво лікарні показало високим гостям роботу потужного генератора (75 кВт), що медзакладу передав Фонд.

Крім того, вони обговорили нагальні потреби лікарень області загалом та акцентували увагу, що на сьогодні медзаклади потребують генератори, пальне, резервуари для пального та облаштування бомбосховищ.

У населених пунктах Бучанського району побували Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Лариса Галадза-Кронін, Надзвичайний і Повноважний Посол Норвегії в Україні Ерік Сведал та представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг. Разом із заступником голови Київської ОВА вони відвідали селища Бородянка й Макарів, а також село Озерщина. Там вони ознайомилися із поточною ситуацією та гуманітарними програмами УВКБ ООН у Київській області, поспілкувалися із жителями, яким за програмою організації відремонтували пошкоджені війною будинки та встановили модульні містечка.  

Крім того, гості передали людям гуманітарну допомогу у вигляді непродовольчих наборів. 

Вдячні міжнародним партнерам за підтримку та сприяння у відновленні пошкодженого внаслідок російської агресії регіону. 

У матеріалі використані фото інформаційного агентства ITV.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація