На Київщині з’являться 12 оновлених приймальних відділень в опорних медзакладах

image
12 Листопада 2020, 16:19
Поділитися:

До кінця 2020 року заплановано завершити будівельні роботи в 12 оновлених приймальних відділеннях в опорних закладах охорони здоров’я у госпітальних округах Київської області. Здійснюється реконструкція, капітальний ремонт приймальних відділень за проєктом «Emergency» в рамках національної програми «Велике будівництво».

Про це сьогодні, 12 листопада, повідомив заступник голови Київської обласної державної адміністрації Андрій Лісовик.

На нараді з головами Броварської, Іванківської, Макарівської, Миронівської, Обухівської, Переяслав-Хмельницької, Тетіївської, Фастівської райдержадміністрацій та представниками міст Біла Церква та Ірпінь обговорили стан реалізації кожного проєкту та супутні проблемні питання. Участь в обговоренні також взяли головні лікарі та представники підрядних організацій.

З метою завершення реалізації проєктів відповідно до запланованих термінів, вирішили вжити невідкладних заходів щодо пришвидшення проведення будівельних робіт на всіх об’єктах.

«На сьогодні ступінь будівельної готовності з реконструкції та капітального ремонту цих 12 приймальних відділень становить 39 %. Тому нам потрібно вжити невідкладних заходів, щоб виконати усі роботи вчасно. Від цього залежить якість надання медичних послуг, а отже – і здоров’я людей», – наголосив Андрій Лісовик.

Варто зазначити, що по Київській області Мінрегіоном затверджено перелік з 12 проєктів з реконструкції, капітального ремонту приймальних відділень в опорних закладах охорони здоров’я у госпітальних округах на загальну суму 138,4 млн грн. З них 104,0 млн грн за рахунок коштів субвенції з державного бюджету, 34,4 млн грн – кошти співфінансування з місцевих бюджетів.

На сьогодні в області завершено роботи з капітального ремонту приймальних відділень по 2 проєктам: Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування та Вишгородська центральна районна лікарня.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація