На Київщині вже відновлені та функціонують 210 закладів освіти — брифінг КОВА

На Київщині вже відновлені та функціонують 210 закладів освіти — брифінг КОВА
27 Вересня 2024, 20:34
Поділитися:

На Київщині вже відновлені та функціонують 210 закладів освіти. Про це під час брифінгу розповів перший заступник голови Київської ОДА Микола Бойко.

Внаслідок повномасштабного вторгнення у Київській області було пошкоджено та зруйновано 245 закладів освіти. Одразу після деокупації розпочалась їхня відбудова, для якої залучається весь можливий ресурс. Вони відновлюються державним коштом, в рамках реалізації урядових програм. Багато освітніх закладів допомогли відновити міжнародні партнери та іноземні організації. 

Наразі ще 30 таких об’єктів в процесі відбудови. Зокрема, КОВА є замовником робіт з відновлення 24 навчальних закладів. Наразі 10 з них активно відбудовують коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії — це і нове будівництво, і реконструкція та капітальний ремонт. Ще 3 школи у Красилівці Броварського району, Катюжанці та Мар’янівці, що у Вишгородському районі, капітально ремонтують коштом UNITED24.

«Крім того, розпочалось відновлення 11 закладів освіти за сприяння Європейського інвестиційного банку в рамках «Програми з відновлення України». Наразі активно ведуться ремонтно-будівельні роботи вже на 5 обʼєктах: в селищах Баришівка та Макарів, селах Рудницьке, Мотижин та Лукаші. Також триває процедура відкритих торгів та пошуку підрядника для відбудови загальноосвітньої школи у Богданівці», — зазначив Микола Бойко. 

Він розповів, що обʼєкти, фінансування яких передбачено Європейським інвестиційним банком, контролюються незалежним технічним наглядом та ПРООН. Тобто якість проведених робіт постійно перевіряється. 

«Для того, щоб повністю відновити освітній фонд, нам залишилося знайти кошти для відбудови ще 5 об’єктів: трьох шкіл, дитячого садка та професійного ліцею.  Наразі активно шукаємо фінансування. Впевнений, що зовсім скоро абсолютно всі навчальні заклади відкриють двері для своїх вихованців», — додав перший заступник голови КОВА. 

The post На Київщині вже відновлені та функціонують 210 закладів освіти — брифінг КОВА appeared first on Київська обласна військова адміністрація.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація