На Київщині визначили медзаклади для зберігання вакцини проти COVID-19

image
23 Лютого 2021, 12:47
Поділитися:

Київщина готова до отримання вакцини проти коронавірусу. Відповідно в області вже провели аудит холодильного обладнання та визначили, у яких закладах охорони здоров’я буде зберігатись перша поставка.

Про це зазначив очільник Київщини Василь Володін сьогодні, 23 лютого.

Як повідомляє Уряд, Міністерство охорони здоров’я вчора зареєструвало вакцину проти COVID-19 Oxford/AstraZeneca для екстреного медичного застосування. Перша партія вже відвантажена з заводу-виробника. За фактом прибуття вакцини розподілять між регіонами.

«Київщина ретельно готувалась до проведення вакцинальної кампанії проти COVID-19. У цьому процесі важливо було провести аудит холодильного обладнання в медзакладах області. Наразі ми вже завершили аналіз і визначили місця, які відповідають усім вимогам для зберігання вакцини. Згідно з нормами, йдеться про температурний режим від +2 до +8 С», – зазначив Василь Володін.

Також очільник Київщини додав, що до проведення щеплень на першому етапі паралельно готуються медики зі спеціалізованих мобільних бригад. Частина з них вже пройшла навчання. Решта відпрацює практичні навички 1 березня.

Нагадаємо, що для повної імунізації представники цільових груп мають отримати по дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація