На Київщині викрили псевдоволонтера, який торгував “гуманітаркою”, призначеною жителям Ірпеня

image
2 Вересня 2023, 15:15
Поділитися:

2 вересня 2023 г. 15:02

У Київській області правоохоронці викрили чоловіка, який торгував гуманітарною допомогою. Псевдоволонтер продавав медичні засоби, ковдри, матраци та інші речі першої необхідності, надіслані у 2022 році у якості допомоги мешканцям Ірпеня з-за кордону.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як зазначили правоохоронці, допомога призначалася мешканцям Ірпеня, які постраждали під час окупації міста російськими військами.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Поліцейські провели санкціоновані обшуки в приміщеннях, де зберігалася гуманітарна допомога. Серед вилученого – антисептичні засоби, турнікети, перев’язувальний матеріал, медичні прилади, одяг, дитяче харчування, памперси тощо”, – йдеться в повідомленні.

Проводяться слідчі дії в межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України – незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до семи років з конфіскацією майна.

Як зазначили в Нацполіції, встановлюються усі обставини злочину та особи, причетні до реалізації гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, у Києві вироком Шевченківського районного суду до 6 років позбавлення волі засуджено чоловіка, який ошукав понад 30 громадян під виглядом збору допомоги для ЗСУ. Діяв шахрай восени 2022 року, відбуваючи покарання у Київському СІЗО. Зібрані гроші зловмисник використовував на власні потреби.

Читайте: У Києві викрили схему підробки документів вимушених переселенців для пільгового вступу до ВНЗ

Фото: ГУ Нацполіції України

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона