На Київщині вибухотехніки розмінували повністю всі дороги – Офіс Президента

image
20 Травня 2022, 19:31
Поділитися:

На Київщині вибухотехніки розмінували повністю всі основні шляхи до населених пунктів в області та центральні дороги всіх населених пунктів.

Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Ми маємо Telegram-канал. Долучайтесь та читайте, щоб бути в курсі всіх важливих та актуальних новин Києва, області та України.

Повністю завершено розмінування Київської області. Також у всій області відновлено електропостачання. Живлення відновили понад 266 тисяч споживачів, – зазначив Кирило Тимошенко.

Заступник голови Офісу президента під час брифінгу сказав, що “повністю завершено розмінування Київщини”, однак у короткому описі до його виступу зазначено, що йдеться про “завершення розмінування доріг Київщини”.

Зазначимо, що за словами заступниці міністра внутрішніх справ України Мері Акопян, в Україні спеціалістам потрібно розмінувати близько 300 000 м² території. Орієнтовно на це необхідно 5-7 років.

Раніше начальник управління організації піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування Державної служби з надзвичайних ситуацій Олег Бондар заявляв, що “якщо виходити з міжнародного досвіду, то на розмінування територій в Україні може знадобитися від 5 до 10 років”.

Раніше ми писали, що на Київщині у Бучанському районі, між населеними пунктами Липівка та Королівка, двоє чоловіків підірвались на протипіхотній міні ОЗМ-72. Її на полі залишили російські загарбники. Дивом чоловіки залишилися живі. Про це повідомили у поліції Київської області.

Окрім цього, ми повідомляли, що в Ірпені на Київщині сапери поверхово перевірили всю територію Ірпеня Київської області. Проте влада міста наголошує на тому, щоб громадяни бути обережними та не торкались підозрілих предметів та повідомляти про них правоохоронцям. Про це повідомив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Киева – головні і актуальні Киевские
новини сьогодні на 44.ua