На Київщині відзначили День пам’яті та примирення

image
8 Травня 2019, 18:57
Поділитися:

Голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Терещук взяв участь в обласних заходах з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Урочистості відбулись в пам’ятних місцях, через які проходила лінія оборони Києва. Зокрема, у селі Нові Петрівці Вишгородського району на території Національного музею-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році» та в смт Гостомель.

В заходах взяли участь представники обласної та районної влади, громадські діячі, ветерани Другої світової війни, учасники та члени родин загиблих бійців антитерористичної операції. Учасники вшанували пам’ять про загиблих воїнів хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятних знаків.

Голова Київської ОДА Олександр Терещук наголосив: «Як 75 років тому весь світ об‘єднався проти нацистської тиранії, так і сьогодні Україна надійним щитом закриває Європу від російської навали. Сучасні воїни є гідними нащадками! Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українського народу була Друга світова війна. Та ми не допустимо, щоб світ знову запалав вогнями війни. Ніколи знову! Тоді агресора було зупинено завдяки об’єднаним зусиллям націй. І зараз ми маємо об’єднатись. Адже той, хто захищає свою землю, завжди перемагає!»

 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація